10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Οι συνταξιούχοι απέτρεψαν το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στη Ν. Ιωνία (βίντεο)

b2ap3_thumbnail_newego_LARGE_t_1101_54194787.JPG

 

  Σε δυναμική διακοπή της διαδικασίας κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας προχώρησαν πριν λίγη ώρα συνταξιούχοι του ΙΚΑ και συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα του ιδρύματος στην οδό Παναγούλη.

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι απαίτησαν να βγει από τα κτήρια του ΕΟΠΥΥ η επιτροπή παράδοσης — παραλαβής, όπως και τελικά έγινε, ενώ αποφασίστηκε το κτήριο να περιφρουρηθεί προκειμένου να μην κλείσει.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε  παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Δείτε το βίντεο από το ΖΩtv:

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=1Z72DAtpp-0&feature=share","width":"800","height":"450"}

 

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός με έγγραφό του έχει ζητήσει να παραδοθούν έως σήμερα τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη των διευθυντών ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τότε αυτομάτως όλο το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα ενός μήνα.

Με εξώδικο απάντησε η Ομοσπονδία των γιατρών υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του υπό εκκαθάριση ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ζητά παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις ιατρείων, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ενώ η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σήμερα σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

ΠΗΓΗ: Madata.gr

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο