Προσπάθεια φοιτητών για παρέμβαση στο δελτίο της ΕΡΤ

ertΝέο περιστατικό λογοκρισίας στο κρατικό κανάλι.

Παρά τον υποτιθέμενο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρας πληρώνουν για τις υπηρεσίες της, οι υπεύθυνοι της ΝΕΤ αρνήθηκαν να μεταδώσουν μήνυμα από φοιτητικούς συλλόγους κατειλημμένων σχολών.

Περίπου 50 άτομα εισήλθαν στο στούντιο του βραδινού δελτίου της ΝΕΤ, το βράδυ της Κυριακής, με σκοπό να μεταφέρουν στον αέρα κείμενο σχετικό με τα φλέγοντα θέματα της παιδείας.

Οι υπεύθυνοι ανέβαλαν το δελτίο των 9 και ζητούσαν από τους παρεμβαίνοντες να φύγουν.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε, με την υπόσχεση να παιχτεί στο δελτίο των 12.

Οι 500 περίπου συγκεντρωμένοι και οι 50 φοιτητές παρέμειναν έως και μετά τα μεσάνυχτα έξω από την ΕΡΤ, έως ότου βεβαιωθούν ότι όντως το μήνυμα θα βγει στον αέρα και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου.

Στις 12:30, οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν ότι το δελτίο των 12:00 δε θα μεταδοθεί «λόγω τεχνικών προβλημάτων». Υποσχέθηκαν ότι θα παίξουν «σε λίγο» το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα των φοιτητών, μαζί με ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ αθέτησε και τις δύο υποσχέσεις της, προφανώς για να αποφύγει – ψευδόμενη – την μετάδοση του μηνύματος.

Το δελτίο ειδήσεων, τελικά, ξεκίνησε στη 1:35, έγινε απλά αναφορά στο γεγονός και τελείωσε στις 2:10 χωρίς να παρουσιαστεί το video με τις δηλώσεις των φοιτητών.

Διαβάστηκε ακόμη η παρακάτω ανακοίνωση:

“Απόψε ομάδα φοιτητών διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας την προβολή αιτημάτων της. Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση.

Πάντως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ΕΡΤ θα προβάλλει τις απόψεις όλων των πλευρών”.

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο