[Για το Facebook event κάντε κλικ εδώ]

Οι PeopleWitness είναι μια ομάδα πολιτών-δημοσιογράφων που ερευνά και αναπτύσσει εργαλεία και τεχνολογία για την δημιουργία ενός δικτύου από ελεύθερους
δημοσιογράφους έχοντας κατά νου ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ανταποκριτής. Ανατρέποντας την λογική των κύριων μέσων μαζικής ενημέρωσης παρέχοντας ποιοτική ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από όλο τον κόσμο.

Το εργαστήριο επικεντρώνει στην ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων και άλλων προγραμμάτων ώστε να παρέχονται γρήγορα και αποτελεσματικά οι πληροφορίες. Περιλαμβάνει βασικές ιδέες και πρωτόκολλα του Twitter, WordPress , Bamuser (live streaming), εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα , ασφάλεια κ.α. όπως επίσης και κάποιες δέες και αντιλήψεις βασισμένες στην ηθική των χάκερς , στην φιλοσοφία του ανοιχτού ώδικα, σε οριζόντια διαμοιρασμένα δίκτυα και οριζόντια δίκτυα αποφάσεων.

Το εργαστήριο δεν έχει καμία ιεραρχία και ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει με όποιον τρόπο. Η αναπαραγωγή ενθαρρύνεται και όλες οι πληροφορίες είναι λεύθερες προς χρήση.

Φέρτε τον υπολογιστή σας, το έξυπνο κινητό σας, την ταμπλέτα ή όποιο άλλο παρόμοιο μηχάνημα για να συμμετέχετε με διαδραστικό τρόπο. Ελάτε με γεμάτη μπαταρία.

Το εργαστήρι θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από τις 18.00μ.μ στο Καφενειο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140.

Χάρτης:


#0000ff; text-align: left;">Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments