Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των κρατουμένων του ΝΚ Κορυδαλλού

Δελτίο Τύπου

BhFbWjBIUAAzf28Αθήνα, 4/3/2014

Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των κρατουμένων του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να ζητήσουμε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να εξετάσουν τα εύλογα αιτήματά τους και να δώσουν λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έχοντας, αρκετοί από μας, υπάρξει κρατούμενοι, γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο κρατουμένων και σε όλες τις φυλακές της χώρας και κατανοούμε την απελπισία  αλλά και τον θυμό των ασθενών κρατουμένων του νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε τα πάντα, για τον υπερπληθυσμό, τις άθλιες συνθήκες κράτησης και υγιεινής, την ανύπαρκτη ποιότητα και περιορισμένη ποσότητα του συσσιτίου, την παντελή έλλειψη ειδών προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής, την ανύπαρκτη θέρμανση,  την μηδενική υγειονομική περίθαλψη……

Αλλά και τις εξοντωτικές και παράλογες ποινές, την δικαιοσύνη μόνο στους τύπους και ποτέ στην ουσία, την εφαρμογή των κανονισμών και των νόμων πάντα σε βάρος του κρατούμενου και ποτέ υπέρ του, την τιμωρητική λογική και τις κατ’ όνομα κοινωνικές υπηρεσίες……

Οι κρατούμενοι στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους από τις 17 Φεβρουαρίου, με αποχή από το συσσίτιο αλλά και από τις φαρμακευτικές τους αγωγές ζητώντας βελτίωση στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απαραίτητες εξετάσεις, επίλυση του προβλήματος της φυματίωσης, επέκταση του ευεργετήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ώστε να περιλαμβάνει και καταδικασθέντες με μεγαλύτερες των 10 ετών ποινές κ.α.

Το (φερόμενο ως) νοσοκομείο ενώ έχει δυναμικότητα 60 κλινών, στοιβάζει πλέον 215 ασθενείς εκ των οποίων 130 οροθετικοί.

Οι υποσχέσεις για καλυτέρευση των συνθηκών δίνονται η μία μετά την άλλη εδώ και πολύ καιρό, δυστυχώς χωρίς να γίνονται πράξη.

Και αντί να παρθούν άμεσα μέτρα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κρατουμένων, βλέπουμε την εισαγγελία να εξαντλεί την αυστηρότητά της ασκώντας πειθαρχική δίωξη σε κρατούμενο, ο οποίος κατηγορείται για τη διαρροή φωτογραφικού υλικού μέσα από τους χώρους κράτησης προς τα ΜΜΕ με σκοπό τη δημοσιοποίηση του θέματος. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, κρατούμενος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γεγονός που καταδεικνύει τον βαθμό απελπισίας που έχουν φτάσει οι συνάνθρωποί μας αυτοί.

Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν κι εμείς στον αγώνα των κρατουμένων στο νοσοκομείο Κορυδαλλού , πιστεύουμε πως τα αιτήματά τους είναι δίκαια και λογικά και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ακούσει τις φωνές τους και να λύσει τα προβλήματά τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που θέτει σε κράτηση.

Και καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους υπό κράτηση ασθενείς συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ Ο.ΚΑ.ΝΑ. 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο