Ενημέρωση για την πρόοδο του δικαστικού αγώνα των οροθετικών γυναικών

b2ap3_thumbnail_RUINS-posterA4-GR2_web_20140310-181632_1.jpgΤο ντοκιμαντέρ μας Ruins / Ερείπια έχει αναρτήσει εδώ και τρεις μήνες στην ιστοσελίδα μας πληροφορίες για τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίχτει στην Αγγλία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Union Solidarity International. Ο λογαριασμός δέχεται δωρεές για το δικαστικό αγώνα των οροθετικών γυναικών που διώχθηκαν και διαπομπεύτηκαν με εντολή εισαγγελέα το 2012.

Σκοπός της κίνησης αυτής από μέρους μας ήταν η ενίσχυση του αγώνα των γυναικών για δικαστική δικαίωση, στον οποίο συμμετέχει εθελοντικά και αφιλοκερδώς με τις υπηρεσίες της η Oμάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε εντείνει την έκκλησή μας προς όσους έχετε παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ είτε στην ελεύθερη ανάρτησή του στο ίντερνετ είτε στις δημόσιες, δωρεάν προβολές μας να συμβάλλετε αν μπορείτε, όσο μπορείτε, στη μεγάλη αυτή δικαστική μάχη.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα 592 ευρώ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους έχετε συνεισφέρει καθώς και όσους μοιράζεστε την έκκλησή μας στα σόσιαλ μήντια και στις προβολές σας.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε εν συντομία για τις επικείμενες δίκες και ανάγκες του δικαστικού αγώνα:

Έντεκα από τις γυναίκες δικάζονται για το πλημμέλημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στις 28 Μαρτίου 2014 και δυο γυναίκες για το ίδιο αδίκημα το Σεπτέμβρη του 2014.

Στις 4 Απριλίου εκδικάζονται δυο αιτήσεις για αποζημίωση για παράνομη κράτηση από τις 8 συνολικά γυναίκες που έχουν ήδη αθωωθεί στα Ελληνικά δικαστήρια.

Όπως έχει επισημανθεί και στο σάιτ μας με τη συνδρομή της ομάδας δικηγόρων έχει κατατεθεί μήνυση, συνυπογραφόμενη από διωκόμενες γυναίκες και από τις ΜΚΟ Πράξις, Act Up – ΔΡΑΣΕ Ελλάς, Θετική Φωνή και Κέντρο Ζωής κατά των ιατρών και των αστυνομικών που εκτέλεσαν την υγειονομική εξέταση υπό συνθήκες κράτησης, της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, η οποία εκκρεμεί ακόμα σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Η αίτηση για εκδίκαση της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου από 12 γυναίκες βρίσκεται επίσης στο στάδιο της εξέτασης.

Ο συνεχιζόμενος αυτός δικαστικός αγώνας ήταν ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε ως ομάδα παραγωγής του Ruins/Ερείπια να ολοκληρώσουμε και να διανείμουμε το ντοκιμαντέρ ελεύθερα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η δουλειά μας στόχευε όχι μόνο στην ενημέρωση για τα δεδομένα της υπόθεσης που τόσο παραποιήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και στην οικονομική αρωγή του αγώνα των ανθρώπων που επλήγησαν από αυτήν τη υπόθεση.

Σας καλούμε λοιπόν άλλη μια φορά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να κάνετε μια μικρή ή μεγάλη δωρεά.

Η θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης μπορεί να επηρεάσει τη δικαστική έκβαση ανάλογων υποθέσεων παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας στο μέλλον. Η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και η αποζημίωση των γυναικών είναι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη, ελλείψει οιασδήποτε επίσημης κίνησης για απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Η ομάδα παραγωγής του RUINS/ΕΡΕΙΠΙΑ

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο