Ξεσηκωμός στην Τουρκία για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν που υπέκυψε στα τραύματά του (φωτορεπορτάζ)

b2ap3_thumbnail_berkin-elvan.jpg

 

 11 Μαρτίου 2014

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν μετά από 269 μέρες που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση.  Ο Μπερκίν είχε τραυματιστεί από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη,   στις 16 Ιουνίου του 2013, όταν έφυγε από το διαμέρισμά του  σε εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να πάει να αγοράσει ψωμί, ενώ η αστυνομία επιχειρούσε σε κοντινό σημείο για να διαλύσει αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ο Μπερκίν, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, βυθίστηκε σε κώμα και έκτοτε νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης.

Τη νύχτα της 6η Μάρτιου η κατάσταση του Berkin χειροτέρεψε και στις 7 Μαρτίου σταμάτησε η κάρδια του. Μετά από 15 λεπτά ιατρικής επέμβασης η κάρδια του ξαναλειτούργησε , όμως παρέμεινε συνδεδεμένος στο μηχάνημα. Το πρωί της9 Μάρτιου ανακινήθηκε ότι έχει πρόβλημα στα πνευμόνια του. Όταν χτυπήθηκε ο Μπερκίν ήταν 45 κιλά και στο τέλος ήταν 16 κιλά. Παρουσίασε δυσκολία λειτουργίας στο μυαλό και μεγάλωσε και η ζημία στα όργανα του. Ο Μπερκίν συνέχισε τη ζωή του με την βοήθεια του μηχανήματος μέχρι το τέλος.
 
Ο Μπερκίν Ελβάν είναι το τελευταίο θύμα της καταστολής των διαδηλώσεων στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2013. Ο θάνατος του νεαρού αυξάνει σε επτά τον αριθμό των διαδηλωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα, κατά τα οποία τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
 
Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στην Τουρκία μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπερκίν.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=4zi2OozYtn0","width":"800","height":"450"}
 
 
b2ap3_thumbnail_el.ep10.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep8.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep7.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep6.jpg
b2ap3_thumbnail_el.ep5.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep4.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep3.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep2.jpgb2ap3_thumbnail_el.ep1.jpgb2ap3_thumbnail_el.bbc2.jpg

 
 
 
b2ap3_thumbnail_el.bbc.jpg
 
 
ΠΗΓΕΣ:   oagonas      thepressproject  (φωτογραφίες από oagonas και BBC)
 
 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο