10 χρόνια

Οι επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ «Σταγώνες» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α.

Ύστερα από έναν κοπιαστικό και δημιουργικό χειμώνα οι Σταγώνες ανοίγουν στο κοινό με μια σειρά προβολών στα μέρη όπου γυρίστηκαν. Πρόκειται για προβολές στήριξης των περιοχών αυτών, ενημέρωσης του κόσμου αλλά και ενίσχυσης του ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους πολίτες. Μέχρι στιγμής κινήματα και φίλοι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν καλύψει το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ, και η τωρινή προσπάθεια γίνεται για την πληρωμή των συντελεστών που δούλεψαν γι’ αυτό. Όπως υποσχέθηκε η ομάδα του Σταγώνες, μετά από τις προβολές αυτές θα οριστικοποιηθεί το μοντάζ και οι Σταγώνες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο με ελεύθερη συνεισφορά. Να υπενθυμίσουμε οτι το ντοκιμαντέρ Σταγώνες είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Νερού στις 22 Μαρτίου (Σάββατο), η ομάδα του Σταγώνες καλεί ομάδες και συλλογικότητες να στηρίξουν την προσπάθειά της οργανώνοντας προβολές του ντοκιμαντέρ στο τριήμερο εκείνο (21-23 Μαρτίου) ύστερα από συνεννόηση μαζί της, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα. Φυσικά, οι προβολές αυτές οφείλουν να είναι χωρίς αντίτιμο, με εθελοντική συνεισφορά για την στήριξη του ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα προβολών από 15 έως 30 Μαρτίου:

Σάββατο 15/3, ώρα 19:00, Αραβησσός (Πέλλα)
Κυριακή 16/3, Αριδαία (Πέλλα)
Δευτέρα 17/3, Σταυρός (Χαλκιδική)
Τρίτη 18/3, Ουρανούπολη (Χαλκιδική)
Τετάρτη 19/3, Θεσσαλονίκη (Μικρόπολις)
Παρασκευή 21/3, ώρα 18:30 Αθήνα – ΑΣΟΕΕ (project The future is still Unwritten)
Κυριακή 23/3, ώρα 19:00, Χαλκίδα (ομάδα Καθρέφης)
Δευτέρα 24/3, ώρα 19:00, Σχηματάρι
Τετάρτη 26/3, Βόλος
Κυριακή 30/3, Αθήνα (Αυτόνομο Στέκι)

Στο μεταξύ, οι Σταγώνες θα προβληθούν και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ανοίγει την αυλαία του στις 14 Μάρτη. Συγκεκριμένα θα προβληθεί:
Παρασκευή 14/3, ώρα 20:00, αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη
Πέμπτη 20/3, ώρα 13:30, αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη

Όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος μέσα στον Μάρτη θα γίνουν προβολές και στην Κρήτη, τον Απρίλη.

Επικοινωνείστε με την ομάδα του Σταγώνες για τη διοργάνωση προβολών στην περιοχή σας.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο