Τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι νεκροί και 11 τραυματίες από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Δ. Όχθη

Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και γιατροί.

Ο γιος ενός πρώην αξιωματούχου της Χαμάς ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera.

Ο πατέρας του νεκρού Hamza Abu Al – Haija, 23 ετών, έχει καταδικαστεί εννέα φορές σε ισόβια κάθειρξη σε ισραηλινή φυλακή.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το σπίτι του Abu Al – Haija στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν κατά την διάρκεια της νύχτας και τον διέταξαν να βγει έξω. Όταν αρνήθηκε να βγει έξω, ο στρατός εισέβαλε στο κτίριο και τον σκότωσε.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι άλλοι δύο νέοι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε διαδοχικές μάχες που ακολούθησαν. Οι παλαιστινιακές παρατάξεις κήρυξαν ημέρα πένθους και απεργίας στην Τζενίν.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το γεγονός.

Το Ισραήλ προχωρά σε περιοδικές επιδρομές, σε τμήματα της Δυτικής Όχθης για να συλλάβει, όπως ισχυρίζεται, όσους είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, Τζενίν, ξέσπασαν τρεις ημέρες αφού τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο σε άλλο σημείο  στη Δυτική Όχθη.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι, πριν το περιστατικό του Σαββάτου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 57 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει σχεδόν 900 από την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών τον περασμένο Ιούλιο.

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό εποπτεία των ΗΠΑ, έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο καθώς έχει τεθεί προθεσμία ως τον Απρίλιο, από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Οι συνομιλίες αποσκοπούν στην επίτευξη Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ.

(πηγή: http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/03/palestinians-die-israeli-raid-west-bank-201432261326255193.html)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο