Οι κινητοποιήσεις στις ελληνικές φυλακές (ενημερώνεται)

20140325-115443.jpg

Ενημερώσεις σχετικά με τις κινητοποίησεις από τις ελληνικές φυλακές με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αφορά στη δημιουργία φυλακών Τύπου Γ’ (Υψίστης Ασφαλείας). Μεταφέρουμε-συγκεντρώνουμε τις αναρτήσεις από τη σελίδα Κινητοποιήσεις Ελληνικών Φυλακών 2014 και σχετικές αναρτήσεις ή/και συνδέσμους και μεταφέρουμε όποιες πληροφορίες έχουμε από τηλεφωνική επικοινωνία με κρατούμενους(στις ενημερώσεις που δεν είναι από τη σελίδα του facebook θα αναφέρεται η πηγή). Αν θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας με σχετική ενημέρωση στα σχόλια.

f.

 

ΓΙΑ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙς ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

28.03.2014:  Κείμενο που έστειλαν οι κρατούμενοι/νες των φυλακών Κορυδαλλού  athens.indymedia

28.03.2014: Επιστολή των Κ.Γουρνά και Δ.Κουφοντίνα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

28.08.2014, 15:20:  Σε μεσημεριανή στάση προχώρησαν οι κρατουμενοι στις φυλακες Νιγρητας Σερρων, Λαρισας και Διαβατων , αρνουμενοι να μπουν στα κελια τους και σε αποχη συσσιτιου, ως ενδειξη οργης για τη δολοφονια του κρατουμενου Ηλια Καρελι απο το Σωφρονιστικο συστημα των δημιων του υπουργειου Δικαιοσυνης. Σημερα η οργη ξεχειλιζει στις Ελληνικες φυλακες.

28.03.2014, 13.30: Σήμερα εισήλθαν στην κινητοποίηση οι φυλακές στα Χανιά και στην Πάτρα με άρνηση τα εισέλθουν στα κελιά τους κατα το μεσημεριανό κλείσιμο και αποχή συσσιτίου. Επίσης εισήλθε η φυλακή Μαλανδρίνου με αποχή συσσιτίου.
Ως ένδειξη πένθους και οργής για την δολοφονία του Ηλία Καρέλι προχώρησαν σε αποχή συσσιτίου και οι φυλακές Κέρκυρας και Κορυδαλλού ενώ οι φυλακές Κέρκυρας και Μαλανδρίνου έστειλαν και ξεχωριστό κείμενο πενθους και οργής για την δολοφονία.
Και οι πτέρυγες Β και Γ της φυλακής Λάρισας αρνήθηκαν το μεσημεριανό κλείσιμο και προχώρησαν σε αποχή συσσιτίου.

 

 

27.03.2014: Από σήμερα συμμετέχουν και οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα των κελιών ενώ και οι κρατούμενοι των φυλακών Χαλκίδας απέστειλαν χαρτί με τις υπογραφές τους δηλώνοντας οτι συμμετέχουν κι αυτοί στην κινητοποίηση.

 

26.03.2014: Ακυρώνονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις φυλακές της χώρας. Επισκεπτήρια δικηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις θα συνεχίσουν κανονικά. http://www.osye.org.gr/arxeiadb/apoxi_episkeptirion_pdf_87bc91f1bbe40380f7d9fb834295e47d.pdf

26.03.2014: Ακυρώνονται το   επισκεπτήρια των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, μέχρι την Κυριακή, ως αντίποινα για το επεισόδιο στο Μαλανδρίνο (από τηλ. επικοινωνία με φυλακές Δομοκού)

 

25.03.2014: Η είδηση για την εισβολή των ΕΚΑΜ στο Δομοκό δεν ισχύει για τη Δ2. Αν κάποιος/α γνωρίζει ότι σίγουρα έγινε σε κάποια άλλη πτέρυγα ας το επιβεβαιώσει (από τηλ. επικοινωνία με Δομοκό)

25.03.2014: Χθες κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού αστυνομικό ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλή πτήση πάνω από τη φυλακή ενώ αστυνομικοί έλεγχοι και εξακριβώσεις στοιχείων γινόντουσαν σε συγγενείς και φίλους κρατουμένων που είχαν έρθει για τα επισκεπτήρια. Η κινητοποίηση συνεχίζεται κανονικά παρόλα αυτά. 

25.03.2014: Συνεχίζεται και σήμερα η κινητοποίηση στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και σε άλλες πόλεις, με τη μεσημεριανή στάση. Το πρωί στο Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε και έρευνα στα κελιά, μην ανοίγοντας η φυλακή την καθιερωμένη ώρα αλλά 2 ώρες αργότερα (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1519951)

25.03.2014: Σήμερα η Α πτέρυγα των Φυλακών Τρικάλων ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση αδειών και αναστολών που το Συμβούλιο των Φυλακών Τρικάλων κόβει συνεχώς και αδικαιολογήτος.

 

24.03.2014: Το πρώτο βήμα της κινητοποίησης είναι η μεσημεριανή διαμαρτυρία κατά την διάρκεια της οποίας οι κρατούμενοι μένουν έξω από τα κελιά τους. Οι πρώτες φυλακές που μπήκαν σήμερα στην κινητοποίηση είναι οι αντρικές φυλακές Κορυδαλλού, οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, οι κλειστές φυλακές Κέρκυρας και οι κλειστές φυλακές Δομοκού.

24.03.2014: Ξεκινάει η πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές. Διαβάστε το κείμενο της  κινητοποίησης:Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κρατουμένων ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Το κείμενο των κρατουμένων στα αγγλικά:  Prisoners in Greece begin struggle against bill for ‘high security prisons’  

 

23.03.2014: Έκτακτη μεταγωγή 12 κρατουμένων από τις φυλακές Πάτρας προς άγνωστη μεχρι στιγμής κατεύθυνση αλλά πιθανόν προς Δομοκό.

23.03.2014: Δημιουργείται η σελίδα Κινητοποιήσεις Ελληνικών Φυλακών 2014 στο Facebook.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο