Η Γάζα διαδηλώνει για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και των Παλαιστινίων κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_DSC_0354.jpg

 b2ap3_thumbnail_DSC_0300.jpg

 

27 του Μαρτίου του 2014 | Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης , | Γάζα , Κατεχόμενη Παλαιστίνη | Ρόζα Σιάνο
( Φωτογραφίες από Ρόζα Σιάνο) 

Τη Δευτέρα, στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Γάζας , πολλοί  συγγενείς κρατουμένων και πρώην κρατούμενοι μαζί με διεθνείς και Παλαιστίνιους ακτιβιστές, έλαβαν μέρος στην εβδομαδιαία συγκέντρωση  αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.   

Κάθε εβδομάδα , η συγκέντρωση εστιάζει  σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η διοικητική κράτηση, η κατάσταση της υγείας των ασθενών κρατουμένων, η  κακομεταχείριση , οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας. Πολλές γυναίκες κρατούν φωτογραφίες των κρατουμένων, παιδιών, συζύγων ή συγγενών τους.

Τη Δευτέρα, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης διαδήλωσε για να  απαιτήσει την απελευθέρωση του γενικού γραμματέα του , Ahmad Sa’adat , κατά την  ογδόη επέτειο της απαγωγής του από τις ισραηλινές δυνάμεις .

Πριν από οκτώ χρόνια , στις 14-15 Μαρτίου του 2006, οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιεριχώ, όπου ο Sa’adat ήταν φυλακισμένος μαζί με τους συντρόφους του, Ahed Abu Ghoulmeh , Majdi Rimawi , Basil al-Asmar and Hamdi Qur’an.  Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τη φυλακή , απαγάγωντας τους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές. Οι φρουροί των ΗΠΑ και της Βρετανίας που φύλαγαν τον Sa’adat και οι τους άλλους κρατούμενους, είχαν φύγει από τις φυλακές γνωρίζοντας ότι θα γινόταν σύντομα η επίθεση των Ισραηλινών.   Οκτώ χρόνια μετά την απαγωγή του, ο Sa’adat,  θεωρείται ο ηγέτης μέσα και έξω από τη φυλακή και οι διαμαρτυρίες για την απελευθέρωσή του, καθώς και η ευρεία διεθνή υποστήριξ , είναι η απόδειξη.

Υπάρχουν 5.200 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Πολλοί από αυτούς υποφέρουν από ασθένειες που επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα, λόγω των συνθηκών κράτησης. Κρατούμενοι σε απεργία πείνας έχουν επίσης υποστεί αντίποινα από την Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών ως απάντηση στις απεργίες τους . Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν απομόνωση σε μικρά και κρύα κελιά  χωρίς κουβέρτες , άρνηση του δικαιώματος να πλυθούν, άρνηση των οικογενειακών επισκέψεων, ελέγχους και  έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Ισραήλ συνεχίζει να συλλαμβάνει τα παιδιά των Παλαιστινίων και να εφαρμόζει τη διοικητική κράτηση, συλλαμβάνοντας τους Παλαιστινίους χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Χθες ,  ισραηλινό  δικαστήριο  αποφάσισε να παραταθούν οι κρατήσειςις των Shireen, Medhat και Shadi Issawi,  αδέλφια του Παλαιστίνιου, πρώην απεργού πείνας, Σάμερ Ισάουι.

 

 

(Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano) 

 

(Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano)

 

(Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano) (Photo by Rosa Schiano)

 

(Photo by Rosa Schiano)
(Photo by Rosa Schiano)
(Photo by Rosa Schiano) 

 

(Photo by Rosa Schiano)

 

 

 

 

palsolidarity

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο