10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αποζημίωση για άδικη προφυλάκιση σε 2 από τις διαπομπευθείσες οροθετικές γυναίκες

Οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν και προφυλακίστηκαν για πολλούς μήνες το 2012 κερδίζουν μια πρώτη – μικρή – δικαίωση.

Εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή δύο οροθετικών γυναικών, από τις διαπομπευθείσες τον Μάιο του 2012 με το πογκρόμ που είχε εξαπολύσει – λίγο πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές – ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για αποζημίωση λόγω άδικης προφυλάκισης.

Το δικαστήριο έκρινε άδικη την προφυλάκισή τους και επιδίκασε αποζημίωση 10€ ανά ημέρα προφυλάκισης για την καθεμιά από τις δύο προσφυγούσες.

Είναι μια πρώτη δικαίωση, σε θεσμικό επίπεδο, για την προφυλάκιση, την κακομεταχείριση και τις επιπτώσεις στη ζωή τους. Ωστόσο, είναι το χαμηλότερο ποσό αποζημίωσης που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο.

Παράλληλα, εκκρεμούν αρκετές ακόμα μάχες σε δικαστικό επίπεδο. Έντεκα εκ των γυναικών πρόκειται να δικαστούν με πλημμεληματικές κατηγορίες στις 23 Ιανουαρίου του 2015, εξ αναβολής, ενώ εκκρεμούν ακόμα δύο δίκες για πλημμελήματα τον Σεπτέμβριο.

Αναμένεται επίσης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αν θα εκδικάσει προσφυγή εκ μέρους οροθετικών γυναικών και οργανώσεων για την ίδια υπόθεση.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο