Για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας και την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων

Για να μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι να οικοδομήσουν ένα ειρηνικό μέλλον πρέπει να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, να ταξιδεύουν και να εμπορεύονται ελεύθερα από και προς το λιμάνι της Γάζας και σε όλη την Παλαιστίνη. Μια διαρκής ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη, μόνιμη και άνευ όρων άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Γάζα και με την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τις κυβερνήσεις:

  Να κάνουν ό, τι μπορούν για να πιέσουν το Ισραήλ να άρει τους περιορισμούς, στην ελευθερία της μετακίνησης και των εμπορικών συναλλαγών, που επιβλήθηκαν στους Παλαιστίνιους και να μην εμποδίσει το διεθνές εγχείρημα της Κιβωτού της Γάζας να αποπλεύσει με ασφάλεια από τη Γάζα, χωρίς εμπόδια.

  Να απαιτήσουν από τις ισραηλινές αρχές να σεβαστούν πλήρως τα χωρικά ύδατα της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος των Παλαιστινίων να αλιεύουν τουλάχιστον στα 20 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας. Να απαιτήσουν να έχουν οι Παλαιστίνιοι ασφαλή πρόσβαση σε όλα τα εδάφη τους, να διεξάγουν ειρηνικές δραστηριότητες σε όλη την οικονομική ζώνη τους και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, όπως έχουν άλλα παράκτια κράτη.

  Να κάνουν έκκληση για την άμεση επιστροφή όλων των σκαφών που κατασχέθηκαν από το Ισραήλ -των αλιευτικών σκαφών των Παλαιστινίων από τη Γάζα αλλά και όλων των πλοίων των διεθνών αποστολών αλληλεγγύης που έχουν προσπαθήσει να σπάσουν τον αποκλεισμό. Να απαιτήσουν την καταβολή πλήρους χρηματικής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες για την απώλεια των σκαφών και του εξοπλισμού τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο