Αθώος για την παραβίαση των περιοριστικών του όρων ο Κώστας Σακκάς

 

b2ap3_thumbnail_sakkas2.jpgΛίγο μετά την μη επιστροφή του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού – με μια ενέργεια που φάνηκε ως “απάντηση” – η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Κώστα Σακκά με τη κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων, καθώς εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε στο πατρικό του σπίτι, αλλά διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι, στο οποίο είχε παραμείνει μέχρι αργά.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απάλλαξε τον Κώστα Σακκά από την κατηγορία θεωρώντας ότι η παραμονή του για κάποιες ώρες σε φιλικό σπίτι δε συνιστά παραβίαση του περιοριστικού όρου της διαμονής στο πατρικό του σπίτι. Καθώς η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Στη δίκη αυτή η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του Κ. Σακκά, βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι «η μετέπειτα εξαφάνισή του Κώστα Σακκά απέδειξε πως είχε πρόθεση και διάθεση να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους».

Ο πατέρας του – που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας – εξήγησε ότι ήταν ο ίδιος που ζήτησε από το γιο του να παραμείνει στο φιλικό σπίτι, διότι είχε πιει παραπάνω από το κανονικό και θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι του το πρωί της επομένης.

Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε (κατά πλειοψηφία) για δεύτερη φορά τον Κώστα Σακκά από την κατηγορία.

Με πληροφορίες από την Κόντρα.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο