Ελληνική Αστυνομία: Γόητρο του σώματος VS Ανθρώπινες ζωές

b2ap3_thumbnail_dias.jpgΗμέρα: Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ώρα: 14:45

Περιοχή: Στουρνάρη & Μάρνη, Αθήνα

Για όσους δε γνωρίζουν η συγκεκριμένη διασταύρωση – ειδικά τη συγκεκριμένη ώρα – έχει πάρα πολύ κίνηση.

Περπατάμε αμέριμνοι. Ξαφνικά μπροστά μας σταματάει μια μηχανή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Σαστίζουμε και σταματάμε.

Οι αστυνομικοί στέκονται ακριβώς από μπροστά μας με γυρισμένη πλάτη, ο ένας βγάζει το όπλο του από την θήκη. Και οι δυο φωνάζουν στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου (που μάλλον δεν είχε σταματήσει σε έκκληση τους) να βγουν από το αυτοκίνητο με ψηλά τα χέρια.

-Τί γίνεται εδώ;

-Πάμε να φύγουμε μή φάμε καμία.

Εν το μεταξύ στη Στουρνάρη έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα και γύρω μας υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι.

Οι άνθρωποι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο δεν έφεραν οπλισμό.

Τέλος καλό. Όλα καλά;

Τί θα γινόταν σε περίπτωση που έφεραν οπλισμό; Βρισκόμασταν ακάλυπτοι ακριβώς πίσω από τους αστυνομικούς που είχαν βγάλει όπλο. Γιατί; Επειδή οι αστυνομικοί θέλοντας να προστατέψουν το γόητρό τους επέλεξαν να βγάλουν κουμπούρια στη μέση του δρόμου, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες περαστικούς.

Από το μυαλό μου πέρασαν οι δεκάδες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί επιλέγουν να ανταλλάξουν πυροβολισμούς ενώ υπάρχει κοσμοσυρροή. Καμιά φορά τρώει κανένας από καμιά αδέσποτη σφαίρα, και παρουσιάζεται στα δελτία ειδήσεων ως το “θύμα του κακοποιού”.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, όταν φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν εναντίον ελικοπτέρου προκειμένου να αποτρέψουν μια απόδραση, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες ανθρώπους (έπειτα δέχονται και συγχαρητήρια από υπουργούς).

Να μην προλάβουμε κάποιον σε καταδίωξη; Να αφήσουμε κάποιον απλά να αποδράσει; Να προτιμήσουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπλοκή για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες (ακόμα και του ίδιου του “εγκληματία”); Όχι!

Γιατί; Επειδή το ιερό γόητρο των δυνάμεων καταστολής και κατ’ επέκταση κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, είναι πολύ σημαντικότερο από το να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο