“Καταρρέει” η Εγνατία Οδός

 

Μάλιστα ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπέδειξε ως το πλέον προβληματικό σημείο στην πληγείσα περιοχή τη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη. Όπως είπε, στο σημείο αυτό τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επαρκή και ο αποχετευτικός αγωγός κάτω από την Εγνατία έχει φρακάρει, στην κυριολεξία, από φερτά υλικά και μπάζα λόγω της πρόσφατης νεροποντής.
“Αυτό το τμήμα του δρόμου είναι πολύ ευάλωτο και, αν δεν καθαρίσει άμεσα ο αγωγός με ειδικά μηχανήματα, τότε θα πλημμυρίσει πάλι ο δρόμος, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να καταρρεύσει ολοκληρωτικά”, τόνισε ο δήμαρχος. Πρόσθεσε επίσης ότι σε περίπτωση μιας νέας δυνατής νεροποντής θα κινδυνεύσουν να πλημμυρίσουν και η Μικρή και η Μεγάλη Βόλβη, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο δήμαρχος Βόλβης ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι τα στοιχεία αυτά δεν προκύπτουν από μελέτες και επιστημονικά πορίσματα αλλά από την ξεκάθαρη εικόνα που διαμορφώθηκε μετά τις πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας και επέρριψε σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την ολιγωρία που έχει επιδείξει στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.
“Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει άρνηση από την Εγνατία Οδό για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, μόνο ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν λεφτά για τα έργα”, ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κακό έγινε και ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις.

Στο κόκκινο και άλλες περιοχές

Από τις καταγραφές που γίνονται αυτές τις ημέρες στην πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή του δήμου Βόλβης προκύπτει ότι κίνδυνο να πλημμυρίσουν σε περίπτωση νέας δυνατής νεροποντής είναι τόσο η νότια πλευρά της λίμνης Βόλβης όσο και η ορεινή Αρέθουσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γαλαμάτη, νότια της λίμνης εντοπίζονται πολλά σημεία που απειλούνται με τεράστια καταστροφή σε περίπτωση δυνατής βροχόπτωσης, από τα χωριά Στίβος και Νικομηδινό μέχρι τις δημοτικές ενότητες Μαδύτου και Ρεντίνας. Σε ό,τι αφορά την ορεινή Αρέθουσα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι εκεί οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αλλού λειτούργησαν και αλλού όχι. “Άρα πρέπει άμεσα να καθαριστεί η περιοχή, κυρίως τα ρέματά της, και η Εγνατία Οδός να αναλάβει να παρέμβει σε δικά της τμήματα”, ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι κίνδυνος πλημμύρας υπάρχει και στον Ρήχειο ποταμό, ο οποίος δυστυχώς είναι μπαζωμένος. “Τα σημεία αυτά χρήζουν άμεσου καθαρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαφορετικά ο κίνδυνος είναι προ των πυλών”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Βόλβης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ύστερα από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και για την ένορκη διοικητική εξέταση που έχει δρομολογηθεί για τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας στον Μελισσουργό. Επίσης ανέφερε ότι σκοπεύει να εισηγηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας τόσο για τη Βόλβη όσο και για τη Χαλκιδική, το οποίο όμως μπορεί να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, αγροκτήματα καλλιέργειες κ.ά.

Εγνατία Οδός ΑΕ: “Δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης”

Κληθείς να απαντήσει στους φόβους του δήμου Βόλβης, ότι απειλείται με κατάρρευση το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Τάσος Μουρατίδης δήλωσε: “Θέμα κατάρρευσης δεν υπάρχει. Η Εγνατία οδός είναι άρτιος δρόμος, τεχνικά σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, με εξαιρετικά κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά”. Ωστόσο ανέφερε ότι σε κάποια σημεία του δρόμου, στα οποία αναφέρεται ο δήμαρχος Βόλβης, είχαν προταθεί κάποια έργα από το 2005, όταν κατασκευάζονταν αυτά τα τμήματα, για τη βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας. “Ορισμένα από αυτά έγιναν, ορισμένα δεν έγιναν. Και αυτά που δεν κατασκευάστηκαν θα προγραμματιστούν μέσα στον επόμενο χρονικό διάστημα, για να τα υλοποιήσουμε”, υπογράμμισε ο κ. Μουρατίδης.
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments