Ισραηλινοί πολίτες: Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσ/νίκης δεν πρέπει να τιμήσει την ισραηλινή κατοχή και το απαρτχάιντ

b2ap3_thumbnail_bds_logo.gif

Ισραηλινοί πολίτες ενάντια στην τιμητική πρόσκληση του Ισραήλ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Είμαστε Ισραηλινοί πολίτες δραστήριοι ενάντια στις πολιτικές κατοχής, αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ της χώρας μας. Είμαστε συγκλονισμένοι στο άκουσμα της απόφασης της [Διεθνούς] Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης να καλέσει το Ισραήλ ως «τιμώμενο προσκεκλημένο».

Καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές, εκατομμύρια ανθρώπινα όντα βρίσκονται υπό πολιορκία, απαγόρευση κυκλοφορίας και αποκλεισμό ώστε η κυβέρνησή μας να μπορεί να γιορτάσει αυτό στο οποίο αναφέρεται ως Ημέρα Ανεξαρτησίας. Επιπλέον, η απόφαση να τιμηθεί το Κράτος του Ισραήλ στις 8 Μαΐου, την ίδια εβδομάδα που σηματοδοτεί την 66η επέτειο της Παλαιστινιακής Νάκμπα – της συστηματικής εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης από τον ιθαγενή λαό της για χάρη της οικοδόμησης ενός κράτους απαρτχάιντ στα απομεινάρια της, εξυπηρετεί τη νομιμοποίηση των παρελθόντων και των παρόντων πράξεων εθνοκάθαρσης του κράτους του Ισραήλ, εναντίον των μη-εβραίων κατοίκων αυτής της γης.

Η Νάκμπα δεν είναι ένα αντικείμενο του παρελθόντος. Το κράτος του Ισραήλ κακοποιεί και ξεριζώνει χωριά βεδουίνων στην περιοχή της Νάκαμπ/Νεγκέβ (http://972mag.com/photos-a-life-of-discrimination-for-the-negevs-bedouin/88714/), όπως το χωριό Ελ Αρακίμπ, το οποίο έχει κατεδαφιστεί πάνω από 50 φορές τα τελευταία χρόνια, παρόλο που αυτά τα χωριά υφίσταντο πολύ πριν ιδρυθεί το Ισραήλ. Η πρόσκληση των διοργανωτών στην ισραηλινή κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με κανέναν άλλον τρόπο πέραν της συμμετοχής στις προσπάθειες της ισραηλινής προπαγάνδας, ενώ διευκολύνει τη συνέχιση τέτοιων ισραηλινών εγκλημάτων, κάποια από τα οποία ανέρχονται σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Θα θέλαμε να παραθέσουμε μια δήλωση πριν από αρκετά χρόνια, του αντιφρονούντα Ισραηλινού ποιητή Ααρόν Σαμπτάι:

«Κάθε άλλου είδους έκθεση στην οποία προσκαλείται το κράτος του Ισραήλ, δεν είναι ένας τρόπος να προωθηθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, και δεν είναι ένας τρόπος να φέρουμε δικαιοσύνη στους Παλαιστίνιους, παρά μόνο προπαγάνδα για να δώσει στο Ισραήλ μια εικόνα φιλελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας. Ένα κράτος που διατηρεί μια κατοχή και διαπράττει καθημερινά εγκλήματα εναντίον αμάχων, δεν αξίζει να καλείται σε οποιαδήποτε πολιτιστική εβδομάδα».

Γι’ αυτό λοιπόν, ζητάμε από τους διοργανωτές της [Διεθνούς] Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης να ανακαλέσουν άμεσα την πρόσκλησή τους στην ισραηλινή κυβέρνηση. Επιπλέον, θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της έκθεσης, εξαιτίας της προφανούς συνενοχής της στο ξέπλυμα των ισραηλινών εγκλημάτων. Είμαστε σίγουροι/-ες πως ολοένα και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα θα συνειδητοποιήσει την εθνοτικά ρατσιστική και εγκληματική φύση του ισραηλινού καθεστώτος, θα συνειδητοποιήσει το πόσο επείγον είναι να μιλήσουμε εναντίον του και θα έλθουν μαζί μας στην ολοένα αναπτυσσόμενη παγκόσμια εκστρατεία BDS [ΣτΜ. μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων, κυρώσεις στο Ισραήλ] – μέχρι η ισότητα, η ελευθερία και η δικαιοσύνη να επικρατήσουν στους Ιερούς Τόπους.

Ειλικρινά,

Boycott! Supporting the Palestinian BDS Call from Within (aka Boycott from Within)

[Μποϊκοτάζ! Υποστηρίζοντας το παλαιστινιακό κάλεσμα BDS εκ των έσω (γνωστό ως «Μποϊκοτάζ εκ των έσω»)]

http://boycottisrael.info/

 

Πηγές: Boycott from within, μήνυμα που μας στάλθηκε από το Boycott from within και εδώ

 

Διαβάστε ακόμα για το ίδιο θέμα:

Υπέρ του Πολιτισμού – Κατά του Απαρτχάιντ. Όχι στο ξέπλυμα του ισραηλινού απαρτχάιντ μέσα από τις εκδηλώσεις για τα βιβλία

Ας μιλήσουμε για βιβλία

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο