Με καταγγελία του το Συντονιστικό των Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν εδώ και 8 μήνες τον καθημερινό αγώνα τους εναντίον της μαζικής απόλυσής τους, αναφέρεται σε προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου να αγνοήσουν την πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε παράνομη και άκυρη η απόφαση απόλυσής τους. Οι καθαρίστριες παραμένουν στην συνεχιζόμενη, καθιστική διαμαρτυρία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 8, στην πλατεία Συντάγματος.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=kB-AeUb8QbU","width":"800","height":"450"}

Οι 595 καθαρίστριες είχαν απολυθεί, με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Οκτώβριο του 2013. Από τότε, αντιπαλεύουν την απόλυσή τους τόσο με καθημερινές, δυναμικές κινητοποιήσεις, όσο και με νομικά και πολιτικά μέσα. 397 από τις καθαρίστριες είχαν υποβάλει άμεσα αγωγή κατά της απόφασης, την οποία και κέρδισαν με αποτέλεσμα το δικαστήριο να κρίνει άκυρη την απόλυση και να διατάξει την επιστροφή τους στις θέσεις δουλειάς τους.

Ωστόσο, αφ’ ενός ορισμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κάνουν την πάπια για την απόφαση, αφ’ ετέρου οι καθαρίστριες διεκδικούν δικαίως να ισχύσει η απόφαση και για τις υπόλοιπες από τις 595, όσες δηλαδή δεν είχαν χρήματα για το παράβολο της αγωγής ή αδυνατούσαν για άλλους λόγους.

Με πληροφορίες από: @dromografos (συνεχής κάλυψη του θέματος), ERTopen, ΑΥΓΗ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments