Oι Παλαιστίνιοι για την επίθεση εναντίον των Ζαπατίστας

Όχι πολύ μακριά από εδώ
σε ένα μέρος που λέγεται Γάζα
Παλαιστίνη, στη Μέση Ανατολή
της διπλανής πόρτας
ένας στρατός βαριά οπλισμένος και εκπαιδευμένος
η κυβέρνηση του Ισραήλ
συνεχίζει την προέλασή του
το θάνατο και την καταστροφή”Υποδιοικητής Μάρκος Chiapas , Μεξικό

15 Μαΐου, 2014
Προς την  οικογένεια του συντρόφου Γκαλεάνο
Προς όλους τους  τραυματίες
Προς την συμβούλιο καλής διακυβέρνησης της La Realidad
Προς την καλή διακυβέρνηση
Προς την Σέχτα:
Οι Παλαιστίνιοι της Παλαιστίνης και της διασποράς.

Τις τελευταίες μέρες , ακούσαμε την είδηση ​​που δημοσιεύτηκε από την Τσιάπας, στο Μεξικό και αισθανθήκαμε βαριά την καρδιά μας. Αναφέρθηκε ότι υπήρξε μια παραστρατιωτική επίθεση εναντίον των ιθαγενών αδελφών μας Ζαπατίστας στις 2 Μαΐου στην κοινότητα της La Realidad. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα αυτόνομο σχολείο και μια κλινική, δεκαπέντε συντρόφοι να τραυματιστούν και ο Γκαλεάνο, ένας δάσκαλος του La Escuelita (Μικρό Σχολείο), να δολοφονηθεί άγρια​​.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν ήταν μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ένοπλες ομάδες, αλλά μια επίθεση από ένοπλoυς παρακρατικούς παρακρατικών εναντίον αμάχων Ζαπατίστας. Μπορούμε επίσης να καταλάβουμε ότι η τελευταία αυτή επίθεση, ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση του Μεξικού, που υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό, συνεχίζοντας την ληστεία του Μεξικού και στοχεύει στην εκδίωξη των αυτοχθόνων πληθυσμών από τη γη τους μια για πάντα. Οι  Ζαπατίστας είναι μια απειλή αντάξια αυτού του νέου προσώπου της αποικιοκρατίας και αυτοί που κυβερνούν το γνωρίζουν καλά.

Η τακτική αυτή έχει γίνει μία από τις αγαπημένες της μεξικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών: οπλίζουν, χρηματοδοτούν και οργανώνουν παραστρατιωτικές ομάδες, των οποίων τα μέλη προέρχονται από άλλες κοινότητες αυτοχθόνων πληθυσμών στην Τσιάπας και, στη συνέχεια, κατασκευάζουν το ψέμα ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα διαφορών στο εσωτερικό των κοινοτήτων. Τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει τώρα να δουλέψουν πολύ σκληρά για να προωθήσουν αυτή την προπαγάνδα. Στην περίπτωση αυτή, η παραστρατιωτική ομάδα που έστειλε η κυβέρνηση, για να επιτεθεί στους αδελφούς μας Ζαπατίστας, είναι η γνωστή CIOAC-Ηistorica και βοηθήθηκε από το Κόμμα των Πρασίνων (PVE) και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) – δύο πολιτικά όργανα στο Μεξικό που βοηθούν αυτή τη στιγμή στη λεηλασία και την καταστροφή της χώρας.

Έτσι, όταν άκουσαμε την είδηση ​​από την Τσιάπας για την επίθεση, τους συναισθανθήκαμε απόλυτα και νιώσαμε πάνω από όλα το γεγονός ότι παρόλο που τα ονόματα αλλάζουν, ο θάνατος και η καταστροφή παραμένουν ίδια.

«Τα υπόγεια ποτάμια που διασχίζουν τον κόσμο μπορεί να αλλάζουν τη γεωγραφία μας, αλλά τραγουδάμε το ίδιο τραγούδι.”

Η νεο-αποικιοκρατία, τα συμφέροντα, η κατοχή…

Είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον δάσκαλο Γκαλεάνο, αλλά σκεφτήκαμε ότι ίσως δεν ήταν και απαραίτητο. Ακούμε ότι έζησε για μας και έπεσε μαχόμενος για εμάς. Τι άλλο είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς; Ο Γκαλεάνο ήταν ο αδελφός μας, ο πατέρας μας, ο φίλος μας… ο Γκαλεάνο ήταν ο δάσκαλός μας.

Ο Γκαλεάνο δίδασκε ό,τι οι άνδρες, οι γυναίκες, οι νέοι και οι γέροι Ζαπατίστας διδάσκουν κάθε μέρα: ότι ο κόσμος αυτός άρχισε να χτίζεται στις 12 Οκτ του 1492 και ισχυροποιήθηκε στις 15 Μαΐου 1948 και αποτελεί μια καταστροφή για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για έναν κόσμο που απαιτεί την εξόντωση όσων από εμάς αρνούνται να ζήσουν σύμφωνα με τα σχέδιά του και ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, οι Ζαπατίστας μας το έχουν διδάξει, είναι η δημιουργία ενός νέου κόσμου με όλους μαζί. Ένας κόσμος και πάλι, όπως λέμε, “που χωράει πολλούς κόσμους.”

Έτσι, σήμερα, στις 15 Μάη, στην 66η επέτειο της καταστροφής μας, της “Νάκμπα”, όπως λέμε στα αραβικά, καταλαβαίνουμε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Τσιάπας ζουν μια δική τους «Νάκμπα» και αγωνίζονται σε έναν αγώνα όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Και έτσι μπορούμε να νιώσουμε την οργή​​ και τον προβληματισμό τους, εμείς εδώ στην Παλαιστίνη, που βιώνει την εγκληματικότητα και επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των 500 χρόνων.

Ενώνουμε σήμερα την φωνή μας για να καταδικάσουμε έντονα την δολοφονία του συντρόφου Γκαλεάνο και την επίθεση στο La Realidad και όλες τις επιθέσεις ενάντια στους αδελφούς και τις αδελφές Ζαπατίστας στην Τσιάπας. Και καλούμε όλους τους οργανισμούς, τις κοινότητες και τις ομάδες Παλαιστινίων να καταγγείλουν αυτές τις επιθέσεις ενάντια στην αξιοπρέπεια και τον αγώνα. Μια επίθεση εναντίον των Ζαπατίστας είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας. 

Αν και γνωρίζουμε ότι τα λόγια μας δεν μπορεί να ζωντανέψουν τον Γκαλεάνο και δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές των τραυματιών, αλλά αυτό που ξέρουμε, αυτό που μπορούμε να πούμε, στην πραγματικότητα, είναι ό,τι είχε πει ο υποδιοικητή Μάρκος κάποτε σε μας:

λόγια από μακριά
ίσως να μην είναι αρκετά για να σταματήσούν μια βόμβα
αλλά είναι σαν ένα άνοιγμα
σαν μια ρωγμή
στο μαύρο δωμάτιο του θανάτου
από όπου γλιστρά ένα μικρό φως

Υπογράφουν  :
– οι Παλαιστίνιοι συμμετέχοντες στο Ελευθερο Σχολείο των Ζαπατίστας “La libertad según lαs Zapatistas”
– Παλαιστινιακό Κίνημα Νεολαίας [ Παλαιστινιακό Κίνημα Νεολαίας, ΗΠΑ ] –

και οι Παλαιστίνιοι :
Amal Eqeiq
Shadi Rohana
Ahmad Nimer
Salma AbuAyyash
Hazem AlNamla
Hazem Jamjoum
Ahmad Lahham
Faris Giacaman-Taraki
Yara Kayyali Abbas
Nada Elia
Remi Kanazi
Murad Odeh
Boikutt
Randa Wahbe
Wassim
Thayer Hastings
Isshaq AlBarbary
Mezna Qato
Natasha Aruri
Dena Qaddumi
Budour Hassan
Shireen Akram-Boshar
Linah Alsaafin
Vivien Sansour
Nura Alkhalili
Deema Alsaafin
Omar Jabary Salamanca
Annemarie Jacir
Will Youmans
Raya Ziada
Alaa Hijaz
Lucy Garbett
Hala Turjman

(πηγή : http://radiozapatista.org/?p=9627)

(μετάφραση : Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο