Εργασιακό δελτίο

alt

 

 

Αναστέλλεται η υποβολή των οριστικών δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις για τη χρήση 2010, που έπρεπε να υποβληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Με απόφαση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, ανεστάλη η υποβολή των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών (έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), μέσω Διαδικτύου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313177

.

.

.

.ΒΡΑΔΥΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετά από μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέλευση στην Πλατεία Κοραή στο σκάκι, όπου εκτός πολλών συναγωνιστών της τοπικής Λαϊκής Συνέλευσης, συμμετείχαν και δεκάδες αγωνιστές του Δεν Πληρώνω, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Δεκάδες συναγωνιστές ξεχύθηκαν στους γύρω δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά χαράτσια που επιβάλλονται. Επίσης διανεμήθηκε η προκήρυξη του Δεν πληρώνω για την συλλογική άρνηση πληρωμών των χαρατσιών. Μετά από πρωτοφανή για τα δεδομένα γειτονιάς, πορεία μίας περίπου ώρας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, δόθηκε νέο ραντεβού για την Παρασκευή 30-09 στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κοραή όπου οι “Επιτροπές αγώνα Δεν Πληρώνω” μαζί με τον λαό του Πειραιά θα μεταβούν εν πορεία στην κοντινότερη ΔΟΥ όπου θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Επίσης στη Συνέλευση αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Δεν Πληρώνω στον Πειραιά.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1336557

.

.

.

«Στα μαχαίρια» βρίσκεται από χθες ο υπουργός Υγείας με τους φαρμακοποιούς, καθώς τους πρότεινε όποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί να μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο του, διανυκτερεύοντας ή διημερεύοντας, σε πλήρες όμως ωράριο και αφού ενημερώσει το Σύλλογο.

Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους παράλογο το μέτρο, αντιπροτείνοντας διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό των διανυκτερεύσεων και των διημερεύσεων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε χθες την πρότασή του προς συζήτηση σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων, δηλώνοντας πως ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να υπογραφεί η απόφαση για να ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου.

«Η δήθεν “ελεύθερη λειτουργία των φαρμακείων” είναι η απόλυτη ελευθερία του μεγάλου ψαριού να φάει το μικρό», ανέφερε χθες μετά τη συνάντηση το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προειδοποιώντας ότι εάν εφαρμοστεί «θα προκληθεί ένα τεράστιο αλαλούμ με μοναδικό θύμα τον ασθενή που θα αναζητεί το φάρμακό του μέσα στο χαοτικό κυβερνητικό δημιούργημα, όπου το κάθε φαρμακείο θα λειτουργεί όποτε θέλει, όσο θέλει και αν θέλει».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313128

.

.

.

.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που διαμαρτύρεται για την εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων τονίζοντας ότι η ψυχική υγεία, τα ναρκωτικά και οι πολιτικές Υγείας και Πρόνοιας, δεν αντέχουν κι άλλες περικοπές.
Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.
Στις 5 και 19 Οκτωβρίου, η ΠΟΕΔΗΝ, θα συμμετάσχει στις 24ωρες γενικές απεργίες που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Στις 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας, 3ωρης διάρκειας (11:00 – 15:00) και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

Την συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την 5η και 19η Οκτωβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευσης με «τα «χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για λειτουργικές δαπάνες» αλλά και για τις «σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα» και τον «αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».
Επίσης, μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις, των εφάπαξ, την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313344

.

.

.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο “Ιανός” καλεί το Σωματείο Βιβλίου Χάρτου, με αφορμή τη συνδικαλιστική δίωξη που δέχεται από την εργοδοσία ο αντιπρόεδρος του σωματείου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, έξω από το κατάστημα του Ιανού στην Πλ. Αριστοτέλους.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 19/6 η εταιρία ΙΑΝΟΣ απασχόλησε είκοσι άτομα. Στη συνέχεια αρνήθηκε να πληρώσει τη νόμιμη προσαύξηση (κάτι που αποτελεί πάγια τακτική της επιχείρησης) παραβιάζοντας συνειδητά την εργατική νομοθεσία. Εξαιτίας της άρνησης της εταιρίας να τηρήσει τη νομιμότητα ο αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου, Γιάννης Γκλαρνέτατζης, που είχε εργαστεί εκείνη τη μέρα απευθύνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας. Μετά την παρέμβαση της επιθεώρησης η εταιρία κατέβαλλε μεν το νόμιμο ποσό σ’ όλους όσους εργάστηκαν τη συγκεκριμένη Κυριακή, ξεκίνησε όμως και μια επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου εργαζόμενου αλλά και του σωματείου.

Η διεύθυνση της επιχείρησης οργάνωσε δύο συναντήσεις του προσωπικού (τις οποίες έπρεπε να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά, αλλά «αυτοβούλως», όλοι) χρησιμοποιώντας πιέσεις, απειλές και ψέματα. Σ’ αυτές τις συναντήσεις ζήτησε από τους εργαζόμενους της εταιρίας να καταδικάσουν τις ενέργειες του συναδέλφου τους και να “αποκηρύξουν” το σωματείο. Παράλληλα σε απάντηση σχετικής ανακοίνωσης του σωματείου προχώρησε σε έκδοση κειμένου χρησιμοποιώντας τον ψευδή τίτλο «Γενική συνέλευση των εργαζομένων του Ιανού», δείχνοντας ότι στις προθέσεις της διοίκησης της εταιρίας είναι πιθανόν και η ίδρυση εργοδοτικού σωματείου, για να υποτάξει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους. Το κείμενο, που οι εργαζόμενοι στην εταιρία το είδαν όταν δόθηκε στη δημοσιότητα, μιλά για επιχείρηση που αποτελεί «εξαίρεση» στον ελληνικό καπιταλισμό και κατηγορεί το σωματείο για εργατοπατερισμό. Βέβαια αποφεύγει να αναφέρει το γεγονός της μη καταβολής της νόμιμης κυριακάτικης προσαύξησης, ενώ «ξεχνά» κι ότι παραμονές Χριστουγέννων του 2009 χρειάστηκε η παρέμβαση του σωματείου για να τηρήσει το κεντρικό κατάστημα της Αριστοτέλους τα νόμιμα πλαίσια ωραρίου καθώς η διεύθυνση είχε αναγγείλει ότι θα παρέμενε ανοικτό για «όσο πάει».

Η εργοδοσία όμως συνέχισε την επίθεσή της καθώς ο αντιπρόεδρος του σωματείου στις 16 Αυγούστου μετατέθηκε από το τμήμα Μελετών του κεντρικού καταστήματος (όπου εργάζονταν από τη στιγμή της πρόσληψής του στην εταιρία) στο υποκατάστημα της οδού 25ης Μαρτίου, το μικρότερο του Ιανού στη Θεσσαλονίκη, τόσο από πλευράς αριθμού υπαλλήλων όσο κι από κίνηση. Η ακολουθία των γεγονότων δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτή η μετακίνηση αποτελεί τιμωρία του συγκεκριμένου εργαζόμενου για τη συνδικαλιστική του δράση. Η εργοδοσία της εταιρίας όμως, πέρα απ’ αυτή την κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος στο εσωτερικό της επιχείρησης, προσπάθησε να το επεκτείνει και σε άλλες δύο εταιρίες ζητώντας απ’ αυτές να μην αποστέλλουν στον Ιανό (στα πλαίσια των εργασιακών καθηκόντων τους) συγκεκριμένους εργαζόμενους, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου, επιδιώκοντας έτσι να τιμωρήσει και συνδικαλιστές που δεν εργάζονται γι’ αυτήν.

http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Η. Μόσιαλου ότι με εντολή του πρωθυπουργού και δική του δεν μεταδόθηκε το μήνυμα των φοιτητών. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι ο κ. Μόσιαλος έκανε φανερή την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ΕΡΤ, με την οποία ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, παρ’ όλες τις αντίθετες υποσχέσεις τους, «συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» και δεν μετέδωσαν τη δήλωση των φοιτητών στο τηλεοπτικό δελτίο των 12, χθες το βράδυ, παρόλο που είχε προαναγγελθεί. Η πράξη αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί φίμωση της Διοίκησης της ΕΡΤ που σύρθηκε στις κυβερνητικές αξιώσεις και απαξίωση της ΕΡΤ. Κατηγορούν τον Πρόεδρο Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι έριξε νερό στο μύλο του υπουργού, που θορυβημένος από τα γκάλοπ για την ΕΡΤ -όπου το 75% των πολιτών θεωρεί ότι είναι αξιόπιστη και δεν θέλει να κλείσει- βρήκε τον τρόπο να την πλήξει.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ για νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που μπορεί να φτάσουν και το 60% στην επόμενη τριετία, χτύπησε χθες η ΓΕΝΟΠ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει μεθοδικά τη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ και την πώλησή της με το κομμάτι, αφού προηγηθεί αποχώρηση «υπεράριθμων» υπαλλήλων. Πρώτα θα πουληθούν σε ιδιώτες τα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και το Αμύνταιο, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε στη συνέχεια τη δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ», που θα προικοδοτηθεί με μονάδες παραγωγής ενέργειας (λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και φυσικού αερίου) ώστε να πουληθεί αυτή και το Δημόσιο να κρατήσει ό,τι απομείνει από τη «μεγάλη». Στο τραπέζι και η εκχώρηση μεριδίων από τις θυγατρικές των δικτύων μεταφοράς και διανομής.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia

.

.

.

“Ή εμείς ή αυτοί … Μόνο αγώνας!” Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ που στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή της εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα αποτελούν ένα τσουνάμι εξόντωσης και ότι το δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου αποτελεί εκβιασμό. Μεταξύ άλλων Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ αναφέρει:
“Η οικονομική εξαθλίωση, οι πενιχρές αποδοχές, η καταλήστευση των συντάξεων, ο εργασιακός μεσαίωνας ας γίνουν επιτέλους ο συνδετικός κρίκος μιας ΤΑΞΗΣ ανθρώπων, της εργατικής τάξης, που βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού και που δεν έχει πλέον άλλο δρόμο από το να διεκδικήσει την ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο.”
Με αυτόν τον τόνο προχώρησε σε κάλεσμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με την εξαγγελία ενός πολύμορφου προγράμματος καθημερινής αγωνιστικής δράσης μέχρι και την 24ωρη απεργία στις 5 Οκτώβρη. Καλεί σε καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ και κεντρικές αρτηρίες.
Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Καταλήψεις σε δημαρχεία θα γίνουν αύριο από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Ταυτόχρονα, θα γίνουν αποκλεισμοί κεντρικών οδών από τις 12.00 μέχρι τις 12.30 μ.μ.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απόσχουν από κάθε υπερωριακή εργασία. Τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ αλλά και των ΧΥΤΑ.
Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία των εργαζομένων να προχωρήσουν σε καταλήψεις των γραφείων προσωπικού, στις περιπτώσεις που ζητούνται στοιχεία ή πίνακες για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.
Όπως φαίνεται, η εβδομάδα προβλέπεται εξαιρετικά θερμή, αφού όλο και περισσότεροι κλάδοι υιοθετούν πρακτικές πολιτικής και κινηματικής κλιμάκωσης του αγώνα.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Με 26 ψήφους υπέρ και 8 κατά, η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επικύρωσε χτες την επαίσχυντη συμφωνία με την εργοδοσία του ΟΤΕ, για μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 11% μεσοσταθμικά την επόμενη τριετία. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, όπως το 2005 καταβαράθρωσαν τους νέους εργαζόμενους, έτσι και τώρα άνοιξαν την Κερκόπορτα στην εργοδοσία για να πετσοκόψει τους μισθούς. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ-ΟΤΕ καταψήφισαν τη συμφωνία υποταγής και μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς καλούν τους εργαζόμενους του ομίλου να απορρίψουν τη συμφωνία, να κινητοποιηθούν και με τον αγώνα τους να την ακυρώσουν στην πράξη.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6459325&publDate=27/9/2011

.

.

.

Με 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, την ενίσχυση των γραμμών και την περιφρούρηση του αγώνα τους με τη στήριξη των Εργατικών Κέντρων Αρτας και Αγρινίου, του ΠΑΜΕ και άλλων εργαζομένων, απαντούν στις τρομοκρατικές απολύσεις οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της παρα-Ιονίας οδού στη Βόνιτσα.

Η εργοδοσία της ΑΕΓΕΚ, που έχει και την ευθύνη κατασκευής στο παραπάνω τμήμα του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου, προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις 12 εργαζομένων που πρωτοστατούν στην ίδρυση εργοταξιακού σωματείου. Από τον περασμένο Απρίλη η εργοδοσία δεν έχει δώσει ούτε ευρώ στους εργαζόμενους. Εχει επιβάλει 10ωρη εργασία, δουλειά και τα Σαββατοκύριακα. Συνθήκες κάτεργο με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης που σφυρίζει αδιάφορα και αυτό παρά το ότι ακόμη και με την υφιστάμενη αντεργατική νομοθεσία για τα δημόσια έργα (νόμος 3629/2008) υποχρεούται να καλέσει την κατασκευαστική εταιρεία να πληρώσει τους εργαζόμενους μέσα σε 15 μέρες, διαφορετικά παρακρατούνται τα χρήματα που δίνονται στην εταιρεία για την εξόφληση των εργαζομένων.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6458628&publDate=27/9/2011

.

.

.

.

Μαζική και οργανωμένη αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις και νέα χαράτσια, έστειλαν χθες οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι, μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Με καθολική συμμετοχή στην απεργία σε όλες τις υπηρεσίες και τομείς του δήμου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου που διήρκεσε όλη τη μέρα. Εκεί εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ν. Χιωτάκης (έχει υποστηριχθεί από τη ΝΔ), ο οποίος, αφού δήλωσε την υποστήριξή του, στη συνέχεια πρόβαλε ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, για να φτάσει τελικά σε απειλές του στιλ …τέλειωσαν οι χάρες από εμένα! Οι εργαζόμενοι, σύσσωμοι, του απάντησαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ότι δεν περνάει κανένας εκβιασμός.

Στη συνέχεια με μια ιδιαίτερα μαζική πορεία κατευθύνθηκαν έξω από τη ΔΟΥ Κηφισιάς όπου έκαψαν δεκάδες εντάλματα – χαράτσια δηλώνοντας: «Δεν έχουμε, δε θέλουμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν και πάλι Γενική Συνέλευση.

Τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στον Αγιο Αντώνιο και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη ΔΟΥ Περιστερίου.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6458616&publDate=27/9/2011

.

.

.

.

Μαζευτήκαμε στη πλατεία Συντάγματος από τις γειτονιές της Αθήνας άτομα, συλλογικότητες, σωματεία και Λαϊκές  Συνελεύσεις γειτονιών, να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε τις
επόμενες δράσεις μας.
Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι υπάρχει η ανάγκη δικτύωσης και κοινής δράσης των πλατειών και όλης της κοινωνίας.
Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι :

Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους των διεθνών οικονομικών κέντρων. Δεν πληρώνουμε ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς Δεν πληρώνουμε χαράτσι.
Χαιρετίζουμε τις δράσεις των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας που υπερέβησαν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές τους  ηγεσίες και τους φοιτητές που κατέλαβαν την ΕΡΤ και συνεχίζουν τις καταλήψεις στις σχολές τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τους φοιτητές, να πράξουν Επιλέγουμε την αυτοοργάνωση και τη δικτύωση σαν την δική μας απάντηση στα τεχνάσματα της κυβέρνησης.

Επιλέγουμε τη συλλογική δράση και:
• Καλούμε της Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα όλες και
όλους σε συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος μαζί με τα
χαρτάκια της εφορίας για να αποφασίσουμε από κοινού τι θα
τα κάνουμε και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, σε
συγκέντρωση στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από την Βουλή.

• Καλούμε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε ημέρα
αποκλεισμού των εφοριών σε κάθε γειτονιά

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν εκπροσωπούν κανέναν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους υπερβούν, να πάρουν τα σωματεία στα χέρια τους και να οργανώσουν στις εργατικές συνελεύσεις την πολιτική ανυπακοή.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΙ
Άμεση Δημοκρατία Τώρα!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
http://amesi-dimokratia.org/

.

.

.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αντιδρά στην επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό του ξενοδοχειακού κόσμου υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι ρυθμίσεις καταβαραθρώνουν την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος και φορτώνουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με επιβαρύνσεις δυσανάλογες της οικονομικής τους θέσης.

Από την περασμένη Άνοιξη το ειδικό ταμείο αποκατάστασης εκτάκτων αναγκών δεν έχει καταβάλει τα χρήματα σε δικαιούχους των πυρκαγιών της Ηλείας  αν και έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Μόλις τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει τα χρήματα του ταμείου που ξεπερνούν τα 131 εκατομμύρια ευρω σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Είναι χρήματα που είχα δοθεί από δωρεές ελλήνων πολιτών αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.
Στελέχη της διοίκησης του ταμείου εξηγούν ότι όσοι δικαιούχοι έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση, θα αποζημιωθούν.
http://prezatv.blogspot.com/




http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο