Η D’Arras της Suez δεν “κάμπτεται” από το ΟΧΙ του 98% των Θεσσαλονικέων

Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη συνέντευξη τύπου κεκλεισμένων των θυρών (!) στη Θεσσαλονίκη και μέρες μόνο μετά το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη όπου οι 218.000 «χρήστες νερού» με ένα χειμαρρώδης «ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ» εξέφρασαν τη βούληση τους για το μέλλον της εταιρείας, η Diane D’ Arras, εκτελεστική αντιπρόεδρος του γαλλικού ομίλου Suez Environnement, επανέρχεται μέσω μίας νέας συνέντευξης.

Στις καινούργιες δηλώσεις της, η κα Diane D’ Arras συνεχίζει να αναμασά τα περί «μη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», ζητήματα τα οποία ενδελεχώς και τεκμηριωμένα είχαν απαντηθεί με επιστολή μας. Αυτή τη φορά όμως δεν κάνει λόγο για το ακριβές ύψος του ποσού, παρά μας παραπέμπει στο μυστικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης. Πέραν της αντιδημοκρατικότητας λοιπόν της επιχειρούμενης πώλησης, έχουμε πλέον και μαύρο σκοτάδι για το τι “δίνει” η Suez, για να πάρει στα χέρια της την κερδοφόρα ΕΥΑΘ, σε μια σύμβαση που δεν την έχουν δει ούτε οι Δήμαρχοι της πόλης.

Η αντιπρόεδρος, μάλλον υποτίμησε το επίπεδο πληροφόρησης του ελληνικού λαού και είπε διάφορα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το αν έχει η ίδια σωστή πληροφόρηση για την κατάσταση στη Γαλλία. Σύμφωνα λοιπόν με το γαλλικό κίνημα νερού, που ενημερώθηκε για την συνέντευξη της, στη Γαλλία η τιμή του νερού είναι 20% χαμηλότερη με δημόσια διαχείριση, όταν έγινε η επαναδημοτικοποίηση της παραγωγής και διανομής του νερού με τη δημιουργία του δημόσιου οργανισμού «Eau de Paris» η τιμή μειώθηκε κατά 8%. Τέλος, οι υπηρεσίες ύδρευσης διευθύνονται σε τοπικό επίπεδο μέσω ενός δημόσιου οργανισμού (και όχι δημόσιας επιχείρησης) ή από ιδιωτικές εταιρείες όπως η Suez και η Veolia (μέσω Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας). Η Ανάθεση δημόσιας Υπηρεσίας είναι επίσης ένα είδος ιδιωτικοποίησης. Ωστόσο, οι υποδομές ανήκουν στους Δήμους.

Η κα D’ Arras μπορεί να μην είχε ποτέ δεσμευθεί να “ακούσει” τη φωνή των πολιτών της Θεσσαλονίκης και να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δείχνοντας έτσι και την πραγματική νοοτροπία της εταιρίας που εκπροσωπεί αλλά έχει δεσμευτεί δημόσια να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ. Επομένως περιμένουμε να τηρήσει την υπόσχεσή της και να απέχει από κάθε επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης που επιχειρεί εν κρυπτώ και με μυστικές συμβάσεις η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ολόκληρο το άρθρο http://www.savegreekwater.org/?p=4148

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο