Strange Fruit: Ένα εκπληκτικό animation κατά του ρατσισμού

Η ειρηνική καθημερινότητα του πατέρα και του γιου του, διακόπτεται από μια συνάντηση μ’ ένα άγνωστο αγόρι, με διαφορετικό από το δικό τους χρώμα. Μια αλληγορία για τα φαινόμενα του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία. Η ιστορία ασχολείται με το ζήτημα της προσωπικής συνείδησης του καθενός από εμάς, σε σχέση με την εκπαίδευση που λαμβάνουμε από την οικογένεια και το περιβάλλον μας. Μπορούμε πραγματικά να επιμείνουμε στο προσωπικό μας σύστημα πεποιθήσεων, όταν αυτό που πρέπει να πιστέψουμε, το υπαγορεύουν σε εμάς;
Η ταινία παρουσιάζει, πόσο εύκολα μπορούμε να αναπτύξουμε το φόβο και το μίσος για τους αλλοδαπούς, καθώς και το πόσο εύκολα μπορε,ί να γίνουμε εμείς οι ίδιοι, οι “ξένοι” και οι “άλλοι”.

Το βίντεο σκηνοθέτησαν οι Shimi Asresay και Hili Noy και έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τη μαθητική διάκριση, στο 9ο Αnimfest της Αθήνας.
Αποτελεί πραγματικά συγκλονιστική δουλειά και ιδιαίτερα σημαντική στον συμβολισμό της, υπολογίζοντας μάλιστα το γεγονός, ότι οι δημιουργοί της, είναι από την Ιερουσαλήμ, μια πόλη που μαστίζεται από ρατσιστικές εκδηλώσεις και συμπεριφορές.

{"video":"https://vimeo.com/92383738","width":"800","height":"450"}

(πηγές : https://www.facebook.com/pages/Strange-Fruit/559662707480497

http://www.enallaktikos.gr/ar5263el_strange-fruit-to-sygklonistiko-animation-poy-dinei-grothia-ston-ratsismo-vinteo.html)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο