10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Bίντεο από την εκδήλωση των Ζαπατίστας προς τιμή του Galeano (25/5/2014)

Το βίντεο είναι από το Regeneracion Radio που παραβρισκόταν στις εκδηλώσεις των Ζαπατίστας προς τιμή του Galeano. Δείχνει το κομβόι του κόσμου από τα εναλλακτικά μέσα, καθώς πηγαίνουν στην κοινότητα των Ζαπατίστας την La Realidad , τον χαιρετισμό του EZLN προς τον λαό καθώς και του πρώην subcomandante Marcos.

Στο πλήθος απευθύνεται και το χαιρετίζει ο υποδιοικητής Moises, o oποίος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού ανέφερε : “Διοικητές Σύντροφοι , σύντροφοι αγωνιστές στις βάσεις στήριξης, αντάρτες .
Σύντροφοι του έκτου . Καλημέρα και καλό απόγευμα ή καλό βράδυ για το καθένα και όλους ανάλογα με το πού βρίσκονται .
Συντρόφισσες και σύντροφοι , αδελφοί και αδελφές ,μέσα από τη φωνή μου μιλάει η φωνή του Ζαπατιστικού Στρατού της Εθνικής Απελευθέρωσης.Μέσα από τη φωνή μου θα ακουστεί ο πόνος και ο θυμός των εκατοντάδων χιλιάδων ιθαγενών , ανδρών, γυναικών , παιδιών και ηλικιωμένων του Ζαπατιστικού Στρατού της Εθνικής Απελευθέρωσης. Είμαστε εδώ στη La Realidad, με σας  και τους συντρόφους μας για να σας στηρίξουμε όλους με αξιοπρεπή οργή ​​.
Οι σύντροφοι της έκτης πρέπει να καταλάβουμε κάτι : ο EZLN δεν μπορεί να παρέμβει  έτσι απλά στις αυτόνομες κοινότητες και τις κυβερνήσεις . Επειδή εμείς, ως EZLN έχουμε ως βασική μας αρχή και πρακτική τον “σεβασμό”. Ο EZLN δεν μπορεί να εισέλθει σε ένα θέμα των κοινοτήτων των Ζαπατίστας ,παρά μόνο αν οι αυτόνομες αρχές το ζητήσουν . Το κάνουμε γιατί ο στρατός , πέρα από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει πάντα να σέβεται και να υπηρετεί τους ανθρώπους , τους πολίτες .”

Μετά τον χαιρετισμό και την ομιλία του υποδιοικήτη Moises, τραγουδούν όλοι μαζί, όπως θα δείτε, τον ύμνο των Ζαπατίστας

Οι νεκροί…πεθαίνουν και πάλι αλλά τώρα για να ζήσουν παντοτινά….

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=RsiSvGQVSOw","width":"800","height":"450"}

(στά σχόλια του συγκεκριμένου ποστ παρέχεται από τον @mpatman – τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ – ένα επιπλέον βίντεο με υπότιτλους στα αποσπάσματα της ομιλίας του υποδιοικητή Μωυσες)

(επιμέλεια, μετάφραση, Sylvia )

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

5 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο