Μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό μεταλλικό φράχτη, που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Melilla, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στις 28 Μαΐου του 2014.

Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες ανέβηκαν τον αγκαθωτό φράχτη στα σύνορα της Βόρειας Αφρικής στο θύλακα της Ισπανίας στη Melilla. Πολλοί από αυτούς κατάφεραν να τον περάσουν ενώ δεκάδες άλλοι ξυλοκοπήθηκαν για να γυρίσουν πίσω, από την μαροκινή και την ισπανική αστυνομία.

Λίγο πριν την αυγή κατά την διάρκεια της προσπάθειας των μεταναστών να περάσουν τον φράχτη, την Τετάρτη, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές ανθρώπων, καθώς η αστυνομία και από τις δυο πλευρές προσπαθούσε να εμποδίσει δεκάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική από το να περάσουν τα σύνορα.

Πολλοί από εκείνους που πραγματοποιούν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι προέρχονται από την Ερυθραία και τη Σομαλία.

Περίπου 400 μετανάστες πιστεύεται ότι σκαρφάλωσαν με επιτυχία το φράχτη που χωρίζει την Αφρική από την Ευρώπη.

Η Melilla είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για όσους αναζητούν εργασία ή άσυλο στην Ευρώπη.

Σε πολλές περιπτώσεις κατά τους τελευταίους μήνες, μεγάλες ομάδες απεγνωσμένων μεταναστών έχουν προσπαθήσει να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό φράχτη ύψους 6 μέτρων.

Μαζί με ένα δεύτερο ισπανικό θύλακα, την Θέουτα, η Melilla είναι το μόνο χερσαίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Βίντεο:

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=1azPS1rAm3s#t=11","width":"800","height":"450"}

(πηγή: http://revolution-news.com/1500-african-migrants-storm-border-fence-spain/)

(μετάφραση Sylvia)

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments