Γαλλία: ομαδική επίθεση σε έφηβο Ρομ

 

16χρονος Ρομ απήχθη από ομάδα μασκοφορεμένων αγνώστων, μέσα από καταυλισμό Ρομά σε συνοικία του Παρισιού. Είχαν προηγηθεί κατηγορίες από κατοίκους της περιοχής εναντίον του για διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Αναφέρεται ότι ο έφηβος, αφού κλείστηκε σε υπόγειο και ξυλοκοπήθηκε, βρέθηκε μέσα σε καρότσι σούπερ-μάρκετ σε κρίσιμη κατάσταση –προς το παρόν οι γιατροί τον έχουν θέσει υπό τεχνητό κώμα. Την αστυνομία ειδοποίησε η μητέρα του. Οι περίπου 200 Ρομά του καταυλισμού εγκατέλειψαν την περιοχή το ίδιο απόγευμα.

Ο δήμαρχος της παρισινής κοινότητας Pierrefitte-sur-Seine δήλωσε ότι το αγόρι είχε ανακριθεί απ’ την αστυνομία παραπάνω από μία φορά αυτό το μήνα, σχετικά με μια σειρά ληστειών. Η παρουσία των Ρομά στη Γαλλία αποτελεί φλέγον πολιτικό ζήτημα απ’ το 2010, όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζύ είχε ασκήσει πολιτική κατά των παράνομων καταυλισμών, λέγοντας ότι αποτελούν εστίες εγκληματικότητας.

Απ’ την ανάληψη της εξουσίας το 2012, το σοσιαλιστικό κόμμα συνεχίζει την ίδια πολιτική εκκένωσης καταυλισμών καθώς και απέλασης χιλιάδων καταυλιστών, κυρίως προς στη Ρουμανία. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επισημάνει τη συνεχώς αυξανόμενη βία εναντίον των Ρομά στη Γαλλία, όπου συχνά κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω απ’ την άνοδο της μικρο-εγκληματικότητας.

Ο νυν πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολλάντ χαρακτήρισε την επίθεση απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και δήλωσε ότι απαιτεί να βρεθούν οι ένοχοι πάση θυσία.

(Στη φωτογραφία ο εγκαταλελειμμένος καταυλισμός)

Πηγή: BBC

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο