10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Πτώματα 162 μεταναστών βρέθηκαν σε μαζικούς κρυφούς τάφους στο Τέξας

 

22 Ιουνίου, 2014 – Τα πτώματα τουλάχιστον 162 νεκρών μεταναστών, που προσπαθούσαν, να διασχίσουν τα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους σε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται στο Falfurrias, του Τέξας. Σύμφωνα με το Corpus Christi Caller Times, οι ανθρωπολόγοι και οι φοιτητές έκαναν την ανακάλυψη αυτή στο νεκροταφείο Sacre Couer.

    “Βρήκαν τα πτώματα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών και σακούλες για ψώνια, χωρίς καν να χουν σκεπάσει τα πτώματα”, ανέφερε η εφημερίδα. Τα λείψανα τριών σωμάτων είχαν τοποθετηθεί σε μια σακούλα και μέχρι και πέντα πτώματα είχαν τοποθετηθεί σε άλλη.  
Δεδομένου ότι η ανακάλυψη έγινε πριν από δύο εβδομάδες, ο ανθρωπολόγος Lori Baker από το Πανεπιστήμιο Baylor και η ιατροδικαστής ανθρωπολόγος Krista Latham του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης, καθώς και φοιτητές κι από τα δύο θεσμικά όργανα εργάζονται για την αναγνώριση των πτωμάτων των μεταναστών.
 Οι ερευνητές και οι φοιτητές  έχουν ανασύρει τα λείψανα 110 ατόμων κατά τη διάρκεια του 2013. Έχουν πραγματοποιηθεί 52 επιπλέον εκταφές το 2014, αλλά σημειώνουν, ότι ο αριθμός των πτωμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος και ανυπολόγιστος, επειδή τα λείψανα έχουν αναμιχθεί, με αποτέλεσμα να απατούνται περισσότερες ιατροδικαστικές μελέτες, αναφέρει ο Baker .
Οι ανθρωπολόγοι χαρακτήριζουν την ανακάλυψη αυτή ως κάτι πράγματι αποτρόπαιο.

Οι ερευνητές δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι κάποια λείψανα βρέθηκαν κάτω από μικρές πρόχειρες ταφόπλακες, που φέρουν  το όνομα ενός τοπικού γραφείου κηδειών : FUNERARIA del Angel Howard-Williams. Οι εκπρόσωποι του γραφείου κηδειών καθυστέρησαν να απαντήσουν στα ερωτήματα της εφημερίδας. Εν τελει δήλωσαν ότι γι’αυτούς είναι σημαντικός καθε θανόντας, είτε είναι αναγνωρισμένος αγαπημένος κάποιου, είτε όχι. Η εκπρόσωπος του γραφείου τελετών Jessica McDunn, δήλωσε ότι το γραφείο τελετών έχει κάποια αρχεία που σχετίζονται με τις ταφές, αλλά αυτό δεν ισοδυναμεί με επιβεβαίωση, ότι οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, τοποθέτησαν τα πτώματα με τον τρόπο που λένε οι ερευνητές, ενώ δεν διατίθεται να παράσχει στην εφημερίδα πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. 

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι από τις κομητείες Jim Hogg και  Brooks, δήλωσαν, ότι το γραφείο κηδειών είχε πληρωθεί $ 450 για να φροντίσει τα πτώματα, που είχαν βρεθεί σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο νότιο Τέξας, μια περιοχή που συχνά είναι θανατηφόρα για τους μετανάστες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική οι οποίοι περπατάνε μέσα από κτηνοτροφικές καλλιέργειες σε πνιγηρές υψηλές θερμοκρασίες για να αποφύγουν ένα σημείο ελέγχου κοντά στη συνοριακή φρουρά.
Ο επικεφαλής αναπληρωτής σερίφης Lorenzo Benavides είπε, ότι η πρακτική της τοποθέτησης των λειψάνων των νεκρών μεταναστών στην περιοχή σε μαζικούς τάφους , συνεχίζεται για τουλάχιστον 22 χρόνια σύμφωνα με το Corpus Christi Caller Times.

Mass graves: Dr. Lori Baker with the Baylor University and members of her team students, (left to right) Audrey Murchland, 20, and Marissa Salley, 21, catalog a set of bone after they were exhume from the Sacred Heart Burial Park May 20, 2013 in Falfurrias, Texas

Puzzle: Many of the bodies were buried together in bags and piled on top of each other, making it difficult to determine how many people were buried there

Unclaimed bodies: Teams from Baylor University and the University of Indianapolis are exhuming the bodies of more than 50 immigrants who died, mostly from heat exhaustion, while crossing illegally from Mexico into the United States

Grim task: Jessica Campbell and Justin Maiers with the University of Indianapolis archeology & forensics laboratory digging up a casket at the Sacred Heart Burial Park in Falfurrias

Volunteers from the University of Indianapolis exhume an unmarked grave using the delicate tools of forensic archeology in Falfurrias, Texas

(πηγές : http://revolution-news.com/bodies-162-migrants-found-clandestine-graves-texas/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2666724/Outrage-grows-Texas-officials-begin-investigating-mass-grave-160-illegal-immigrants-discovered-month.html)

(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο