Έξι απεργοί πείνας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού – Ανάγκη για γιατρούς

 

a1sx2_Thumbnail1_Bq4MDR8IQAAyu7Q.jpg

Έξι κρατούμενοι απεργοί πείνας οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου. Ο ένας απεργός πείνας είναι από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και οι άλλοι πέντε από τον Κορυδαλλό, πτέρυγες Α&Δ. Το νοσοκομείο δεν επιτρέπει την είσοδο εθελοντών γιατρών.

Την Παρασκευή το βράδυ, οι απεργοί πείνας έκαναν στάση και αρνήθηκαν να μπουν   στα κελιά για μια ώρα (9-10) και θα συνεχίσουν τις τις επόμενες μέρες με αίτημα να μπορούν να μπουν εθελοντές γιατροί για να τους εξετάζουν και να τους παρακολουθούν.

Στον Κορυδαλλό ο γιατρός της φυλακής έχει να πάει από την Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν μόνο δύο γιατροί για 1400 κρατούμενους. Σε πολλές φυλακές οι κρατούμενοι καταγγέλουν πως δεν υπάρχουν γιατροί ώστε να εξετάζονται οι απεργοί κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων , “στον  αγώνα  των κρατουμένων που συνεχίζεται δυναμικά, έρχεται να προστεθεί η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την Παρασκευή 27/06 μέχρι την Πέμπτη 3/07 τις ώρες των επισκεπτηρίων, με αποτέλεσμα οι απεργοί πείνας κρατούμενοι να μην έχουν την δυνατότητα επισκεπτηρίου από συγγενείς, δικηγόρους, αλλά και εθελοντές γιατρούς από έξω. Η στάση εργασίας  θα εμποδίσει την  απρόσκοπτη εθελοντική ιατρική υποστήριξη όλο το 24ωρο που ζητά η Δράση ενάντια στο Ελληνικό Γκουαντάναμο και γονείς κρατουμένων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επερχόμενη   κρίσηυγείας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τις αναμενόμενες συνέπειες όταν ένας τόσο μεγάλος πληθυσμός κάνει απεργία πείνας μέσα στις φυλακές, όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτες” ακόμη και την περίοδο μη έκτακτων συνθηκών.

 Η μαζική  απεργία πείνας με συμμετοχή πάνω από 4.500 κρατουμένων σε 15 φυλακές όλης της χώρας, βρίσκεται στην 6η ημέρα και συνεχίζεται με τον αριθμό των απεργών κρατούμενων να αυξάνεται στις φυλακές που ήδη συμμετέχουν στην απεργία, καθώς και με την συμμετοχή και άλλων φυλακών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ:  6977168987 (συγγενής κρατουμένου)

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: Όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας – Η απομόνωση είναι βασανιστήριο

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ο Τάσος Θεοφίλου από τις φυλακές Δομοκού μιλάει για την πανελλαδική απεργία πείνας των κρατουμένων ενάντια στις φυλακές Τύπου Γ΄

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο