Nεκροί βρέθηκαν κοντά στην Χεβρώνα οι τρεις Ισραηλινοί που αγνοούνταν.

Οι τρεις Ισραηλινοί που χε δηλωθεί, ότι αγνοούνταν νωρίτερα αυτό το μήνα στη Δυτική Όχθη, βρέθηκαν νεκροί. Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, δήλωσε, ότι τα σώματά τους βρέθηκαν σε ένα λάκκο κοντά στην πόλη της Halhul, βόρεια της Χεβρώνας.

Το Ισραήλ είχε κατηγορήσει τη Χαμάς για την απαγωγή των τριών ισραηλινών εποίκων, κάτι το οποίο Παλαιστινιακή μαχητική ομάδα έχει επανειλημμένως διαψεύσει . Οι οικογένειες των εφήβων έχουν ενημερωθεί, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν μετά από μια έκτακτης ανάγκης συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου . Ο ισραηλινός στρατός δημιούργησε μπλόκα και έκλεισε ολόκληρες περιοχές γύρω από Halhul, η οποία απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την περιοχή που εθεάθησαν τελευταία φορά οι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αλ Τζαζίρα, τα σώματα είναι σε διαδικασία ταυτοποίησης , ο ανταποκριτής του Al Jazeera Jane Ferguson, αναφέρει, ότι έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες στη Halhul.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ βρίσκεται σε έκτακτη συνεδρίαση στην Κνεσέτ. Ο στρατός αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα Δευτέρα. Ο Hanan Ashrawi του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είπε στο Al Jazeera ότι η “Ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση ήδη πραγματοποιήθηκε, τώρα έχουν και μια δικαιολογία για περαιτέρω κλιμάκωση”. Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Η εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών, πυροδότησε μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης και διαρκείς επιθέσεις στις παλαιστινιακές πόλεις και κωμοπόλεις. Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί, ενώ πέντε Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τα ισραηλινά στράτευματα.

(πηγές : http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/06/report-israel-finds-three-bodies-hebron-2014630162857704850.htmlhttp://www.bbc.com/news/world-middle-east-28097164)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο