Χεβρώνα, 20 χρόνια πριν ή…..δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Της Νικολέττας Κίτσου :

   Στις 25 Φεβουαρίου 1994 και στη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων  ο γεννημένος  στις ΗΠΑ υπερεθνικιστής Εβραίος έποικος Baruch Goldstein (ετών 37) εισβάλλει στο Σπήλαιο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα της Δυτικής  Όχθης (κοινό τόπο λατρείας των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών) και ανοίγει πυρ κατά των προσκυνητών σκοτώνοντας 29 Παλαιστινίους και τραυματίζοντας άλλους 125. Ο δράστης στη συνέχεια δεν γλυτώνει από την απόλυτα δικαιολογημένη οργή των επιζώντων που τον ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού Yitzhak Rabin καταδικάζει το μακελειό φροντίζοντας βέβαια

1) να καταστείλει τις διαμαρτυρίες που ξεσπούν στη Δ. Όχθη και κατά τις οποίες δολοφονούνται από τις δυνάμεις του στρατού 25 ακόμη Παλαιστίνιοι και

2) να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στους Παλαιστινίους της Χεβρώνας προκειμένου να αποφευχθούν πράξεις εκδίκησης.       

Πάμε τώρα στο σήμερα….

Στις 12 Ιουνίου 2014 τρεις Ισραηλινοί, δύο 16χρονοι και ένας 19χρονος, εξαφανίζονται λίγο έξω από τη Χεβρώνα. Η ισραηλινή κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς κατηγορώντας την για την απαγωγή τους  χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Από την πρώτη κιόλας μέρα της εξαφάνισής τους και χωρίς να γνωρίζει κανείς ακόμη τι ακριβώς συνέβη και αν είναι ζωντανοί ή όχι

1) η ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται καθημερινά σε εφαρμογή  της συλλογικής τιμωρίας που συχνά επιβάλλει το Ισραήλ στο 1,6 εκατομμύριο των κατοίκων της υπαίθριας αυτής φυλακής,

2)εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη συλλαμβάνονται και φυλακίζονται, ανάμεσά τους  πολλά παιδιά και

3) τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι δολοφονούνται από τον ισραηλινό στρατό που εισβάλλει σε σπίτια και προσφυγικούς καταυλισμούς στα πλαίσια (υποτίθεται) των ερευνών.

Οι τρεις νεαροί Ισραηλινοί  βρίσκονται τελικά νεκροί κοντά στη Χεβρώνα στις 30 Ιουνίου. Από εκείνη την ημέρα οι βομβαρδισμοί από θάλασσα και αέρα στη Λωρίδα της  Γάζας εντείνονται,  κατοικίες Παλαιστινίων στην περιοχή της Χεβρώνας πυρπολούνται  ενώ  οι πράξεις εκδίκησης από τους Εβραίους εποίκους παίρνουν χαρακτηριστικά πογκρόμ κατά του Παλαιστινιακού πληθυσμού της Δ. Όχθης (χαρακτηριστική η περίπτωση ενός 9χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε όταν έποικος έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του στη Χεβρώνα και ενός 16χρονου αγοριού που απήχθη έξω από το σπίτι του στην Αν. Ιερουσαλήμ και βρέθηκε ώρες αργότερα δολοφονημένο)

Βλέπετε καμία ομοιότητα με ό,τι συνέβη πριν 20 χρόνια?

Βλέπετε μέτρα προστασίας του παλαιστινιακού πληθυσμού από πράξεις εκδίκησης?

Βλέπετε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου που καταδικάζει τη συλλογική τιμωρία ως έγκλημα?

Βλέπετε έρευνες για να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη  οι στρατιώτες και οι έποικοι που δολοφονούν και τραυματίζουν ακόμη και παιδιά?

Αλλά αν τα βλέπατε όλα αυτά τότε δεν θα μιλούσαμε για το Ισραήλ αλλά για κάποιο άλλο κράτος ίσως…

 Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ακριβώς θα είναι η συνέχεια, η κλιμάκωση της βίας από την πλευρά του Ισραήλ είναι ωστόσο εμφανής .  Ακόμη πιο εμφανής είναι η υποκρισία των χωρών του Δυτικού κόσμου που στέλνουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και κάνουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους 3 δολοφονημένους Ισραηλινούς  κλείνοντας τα μάτια μπροστά στους πολλαπλάσιους νεκρούς της άλλης πλευράς που τιμωρούνται από το ρατσιστικό, φασιστικό , τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ επειδή απλώς και μόνο γεννήθηκαν Παλαιστίνιοι! 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο