Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα – εκατοντάδες τραυματίες στην Ιερουσαλήμ

BrlAMBOCAAAQGg4.jpg Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών F16,  συνεχίζουν να διεξάγουν εκτεταμένες επιδρομές σε διάφορα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας.

Δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 2 Ιουλίου, καθώς το Ισραήλ επιτέθηκε σε 15 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.Οεκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ασράφ αλ-Κίντρα, είπε ότι 10 Παλαιστίνιοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένου ενός 17χρονου αγοριού που υπέστη τραύματα από οβίδα κοντά στην πόλη της Γάζας. Σε μια άλλη αεροπορική επιδρομή, που στόχευε σε βάση κατάρτισης της Χαμάς, δυτικά της πόλης της Γάζας, τραυματίστηκαν με μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια έφηβη κοπέλα.

Τρεις αεροπορικές επιδρομές στοχευμένες Χαμάς βάσεις εκπαίδευσης στη γειτονιά αλ-Shujaiyya της πόλης της Γάζας και την πόλη της Μπέιτ Χανούν, ενώ άλλες τρεις αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια περιοχή κοντά στο πρώην αρχηγείο PA νοημοσύνης στη βόρεια Γάζα.Στη νότια Γάζα,  κοντά Ράφα, αεροπορική επιδρομή στόχευε σε  στρατιωτική βάση που ανήκει στη Χαμάς.Πολλά σπίτια, γεωργικές εκτάσεις, καθώς και μια γεωργική σχολή χτυπήθηκαν από ισραηλινούς πυραύλους στην Μπέιτ Χανούν, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σε όλες τις επιδρομές αναφέρθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Περισσότεροι από 212 Παλαιστίνιοι τραυματίες στην Ιερουσαλήμ
 
Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν την Τετάρτη, ότι  περισσότεροι από 212 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από  πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και στις κοντινές πόλεις, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία ενός Παλαιστίνιου εφήβου από τους ισραηλινούς εποίκους .

 

a1sx2_Original1_abu_khdeirm.jpg

Ο νεαρός Παλαιστίνιος που δολοφονήθηκε ήταν ο Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ , 16 ετών. Ο Μοχάμεντ απήχθη από φανατικούς εποίκους στην Σπουφάτ, την Τρίτη το βράδυ, και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος και καμένος.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο Αντέλ Ναμπίλ Τζουντάχ,  χτυπήθηκε εσκεμμένα από όχημα εποίκων στο χωριό Jaba  και μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο.Στην πόλη της Anata, τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλλαν εισβάλλουν στην πόλη τους.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ομάδα εποίκων προσπάθησε να διεισδύσει στην πόλη, αλλά οι ντόπιοι τους είδαν και τους κατεδίωξαν.Το πρακτορείο ειδήσεων Maan, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην πόλη Σουφάτ, και τον καταυλισμό προσφύγων στη Σουφάτ, όπως και στις πόλεις αλ-Εσαβίγια, Σιλβάν, Σουβάνα και πολλές άλλες πόλεις και συνοικίες στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Περίπου 200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί στη Σουφάτ, την πατρίδα του δολοφονηθέντος Παλαιστινίου εφήβου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ την Τετάρτη. Επτά Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Σουφάτ ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν βόμβες αερίου σε μια σειρά από σπίτια.

 pal.jpg

 

Μυστικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού προσπάθησαν να διεισδύσουν στο στρατόπεδο, αλλά σύντομα αποκαλύφθηκαν από τους ντόπιους, οι οποίοι χτύπησαν έναν από τους μεταμφιεσμένους   στρατιωτες πριν προλάβουν να φύγουν.Συγκρούσεις έχουν αναφερθεί επίσης στην πόλη αλ-Εσαβίγια ειδικά στην κεντρική είσοδο της, ενώ αρκετοί Παλαιστίνιοι έριξαν επίσης βόμβες μολότοφ σε κοντινή ισραηλινή στρατιωτική βάση.Συγκρούσεις έλαβαν χώρα και στο Σιλβάν, όπου οι Παλαιστίνιοι έκλεισαν κεντρικούς δρόμους και πέταξαν βόμβες μολότοφ σε ένα κοντινό φυλάκιο παράνομου ισραηλινού  εποικισμού..
  

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε επίσης σε Παλαιστίνιους προσκυνητές, μετά τις βραδινές προσευχές τους στο τέμενος αλ-Άκσα.

ΠΗΓΕΣ:  imemc  , maannews

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο