Κάμερα καταγράφει την ισραηλινή αστυνομία να ξυλοκοπεί τον 15χρονο ξάδελφο του δολοφονημένου παλαιστίνιου εφήβου

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που δείχνει τους ισραηλινούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια τον 15χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό  Tarek Abu Khdeir – ξάδελφο του Mohammad Abu Khdeir που κάηκε ζωντανός στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – προκάλεσε οργή ​​στην παλαιστινιακή κοινότητα.

Το βίντεο δείχνει δύο αξιωματικούς να χτυπούν βάναυσα τον έφηβο, ο οποίος ήταν δεμένος με χειροπέδες και ξαπλωμένος στο έδαφος. Ένας από τους αξιωματικούς φαίνεται να κάθεται πάνω στο παλαιστίνιο αγόρι, ενώ ο συνάδελφός του αστυνομικός, του ρίχνει κλοτσιές και τον χτυπάει και εντέλει τον σέρνουν μακριά.  

Το βίντεο του ξυλοδαρμού του Tarek κυκλοφόρησε ενώ την Παρασκευή έγινε η κηδεία του ξάδελφού του, Mohammad Abu Khdeir, ο οποίος απήχθη στην ίδια περιοχή και κάηκε ζωντανός.

Ο Άραβας έφηβος απήχθει και στη συνέχεια κάηκε ζωντανός όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας. Η νεκροψία που πραγματοποιήθηκε από Ισραηλινούς γιατρούς στο Τελ Αβίβ και την παρακολούθησε ένας Παλαιστίνιος ιατροδικαστής εμπειρογνώμονας, αποκάλυψε ότι πάνω από το 90 τοις εκατό του δέρματος του αγοριού κάηκε και είχε υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.
  «Η άμεση αιτία του θανάτου ήταν τα εγκαύματα, ως αποτέλεσμα της φωτιάς και των επιπλοκών της» αναφέρει ο Παλαιστίνιος Γενικός Εισαγγελέας Mohammed Al-A’wewy . Υπολείμματα στάχτης βρέθηκαν στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού, που σημαίνει ότι «το αγόρι ανέπνεε καθώς καιγόταν».

Ο ξυλοδαρμός, που καταγράφηκε από δύο διαφορετικές γωνίες, από ανθρώπους που τον μαγνητοσκοπούσαν από τα παράθυρά τους, συνέβη την Πέμπτη το βράδυ στην Shuafat, μια γειτονιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=HDENWwEDGr4","width":"800","height":"450"}

Ένα από τα βίντεο που μεταδόθηκε στο κανάλι Palestine Today. Το δεύτερο βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook από το Quds News Network και δείχνει το ίδιο περιστατικό.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=0Aaj0YM45t4","width":"800","height":"450"}

Ο Tarek είχε ήδη συλληφθεί και κρατούνταν χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με την οικογένειά του και την ομάδα για τα δικαιώματα Addameer, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Ma’an.
  Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, το συμβάν που εμφανίζεται στο βίντεο συνέβη ενώ έξι «μασκοφόροι ταραξίες» είχαν συλληφθεί. Τρεις από αυτούς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια. «Αντιστάθηκαν στη σύλληψη και επιτέθηκαν στους στρατιώτες», είπε ο εκπρόσωπος.
Παρ ‘όλα αυτά, είπε ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, περίπου 15 στρατιώτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που έλαβαν χώρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την Πέμπτη.
b2ap3_thumbnail_000_nic6346122.jpgΣτη φωτογραφία η μητέρα του Tarek Abu Khdeir του 15​​χρονου ξαδέλφου του δολοφονηθέντος παλαιστίνιου εφήβου Mohammad, δείχνει μια φωτογραφία του γιου της, που τράβηξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, αφού δέχθηκε επίθεση την από ισραηλινή αστυνομία στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ιούλιος 5, 2014. (AFP Φωτογραφία / Ahmad Gharabli)

Οι εντάσεις αυξήθηκαν αφού βρέθηκε το σώμα του Mohammad Abu Khdeir  την Τετάρτη. Από τότε, δεκάδες τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, εκ των οποίων έξι δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό Ερυθρό Σταυρό,  232 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις συγκρούσεις, έξι από αυτούς με αληθινές σφαίρες, αναφέρει το AFP .

Palestinian protesters stand amid smoke after Israeli forces fired tear gas during clashes in Shuafat, East Jerusalem on July 4, 2014. (AFP Photo / Thomas Coex)

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τους δεξιούς Ισραηλινούςγια την απαγωγή και τη δολοφονία του Αbu Khdeir. Η δολοφονία πιστεύεται ότι είναι μια επίθεση εκδίκησης ως απάντηση στη δολοφονία των τριών Ισραηλινών, οι οποίοι θάφτηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει, πως οι συνθήκες πίσω από την δολοφονία του Mohammad Abu Khdeir παραμένουν ασαφείς.

(πηγή http://rt.com/news/170656-police-brutality-palestine-youth/)

(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο