Απολογούνται 29 κάτοικοι ΒΑ Χαλκιδικής για «εγκληματική οργάνωση» – 6 με περιοριστικούς όρους

Σήμερα Δευτέρα, 7 Ιουλίου, ξεκίνησαν να απολογούνται οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι για ίδρυση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για τα γεγονότα στο Λάκκο Καρατζά και άλλες υποθέσεις. Απολογήθηκαν οι 6 από τους 29 κατηγορουμένους, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθούν ακόμα 10, ενώ οι τελευταίοι 13 θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Στον κατηγορούμενο ως «αρχηγό», Απ. Παπαγεωργίου (ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, ενώ σε άλλους οι περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης εντός 4 χιλιομέτρων από το εργοτάξιο (δηλαδή συμπεριλαμβάνονται τα χωριά Μ. Παναγία και Νεοχώρι) και της μη προσέγγισης σε εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός εντός 10 μέτρων – που πρακτικά σημαίνει ότι με μια ψευδή μαρτυρία μπορούν να κατηγορηθούν σε οποιαδήποτε περίπτωση συμβεί κάτι σε κάποιον από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Όσον αφορά στις υποθέσεις, ο συνήγορος κάποιων εκ των κατηγορουμένων Γ. Κυρίτσης, στην εκπομπή The Barber Shop – Το κατηγορητήριο/σκευωρία (της 1/7/2014) αναφέρθηκε στην δημιουργία φοβικού κλίματος προκειμένου να προχωρήσουν οι «επενδύσεις» χωρίς αντιδράσεις, στην δημιουργία παράνομης τράπεζας DNA από την ΕΛΑΣ και την πάγια πρακτική σύνταξης  τέτοιων βαρειών όσο και ανυπόστατων κατηγορητηρίων όταν πρόκειται για κοινωνικές αντιδράσεις και κινήματα.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=tgRjXVeGyV4","width":"800","height":"450"}

(εικόνα: JoDi Graphics)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο