10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Κείμενο συγγενών των κρατουμένων προς την ελληνική βουλή (δημοσιοποιείται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους)

 

Αθήνα 7/7/2014

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το σχέδιο νόμου που ετοιμάζετε να ψηφίσετε που καταργεί την αρχή της ισονομίας και της αναλογικότητας μετξύ των κρατουμένων – όπως και πληθώρα άλλων νόμων που ήδη ψηφίσατε και που οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην καταδυνάστευση και στην εξαθλίωση – πιστεύουμε πως έχει σαν κύρια διάσταση τη χειραγώγηση, για ακόμα μία φορά, του τηλεοπτικού κοινού, που αποτελεί την εκλογική πελατεία της συγκυβέρνησης, παίζοντας με την ψευδαίσθηση των πολιτών για την παρεχόμενη σε αυτούς ασφάλεια.

Γνωρίζουμε ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας κινείται ούτως ή άλλως σε τιμωρητική-εκδικητική κατεύθυνση. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι υπάρχουσες άθλιες συνθήκες κράτησης δημιουργούν ένα καθεστώς που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των κρατουμένων. Συνθήκες κράτησης που άφησαν και αφήνουν τους κυβερνώντες παντελώς αδιάφορους.

Όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μοντέλα φυλακών υψίστης ασφαλείας ανά τον κόσμο κανένα αποτέλεσμα σωφρονισμού δεν απέφεραν, τουναντίον οδήγησαν σε ψυχοσωματική εξόντωση των κρατουμένων, θανάτους και εξεγέρσεις. Εκτός των άλλων δε και βασικότερο, οδήγησαν στην καταστολή και την δημιουργία μιας μόνιμης απειλής για το αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας εκτός των τειχών.

Όσοι από εσάς τους βουλευτές δεν γνωρίζουν τα ανωτέρω και ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου, εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσοι τα γνωρίζουν και ψηφίσουν υπέρ, εγκληματούν διπλά.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν τα φυλακισμένα παιδιά μας. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’.

Γονείς, συγγενείς και αλληλέγγυοι φυλακισμένων.

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PiKei
Έχω τρία είδη βιογραφικού. Το (βαρετό) εκτεταμμένο, το (άχρηστο) σύντομο και το (εντελώς) καθόλου.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο