Μεγαλώνει το βεληνεκές των παλαιστινιακών ρουκετών- Ανάληψη ευθύνης από την ένοπλη πτέρυγα του PFLP

a1sx2_Thumbnail1_1_20140710-084936_1.jpg

 

 

Το ισραηλινό σύστημα προειδοποίησης για ρουκέτες σήμανε για τους κατοίκους του Zichron Ya’akov το απόγευμα της Τετάρτης σε μια από τις παλαιστινιακές επιθέσεις μεγαλύτερου βεληνεκούς, από τότε που άρχισαν οι εχθροπραξίες. Το Zichron Ya’akov , κοντά στη Χάιφα, είναι 120 χιλιόμετρα βορείως της Λωρίδας της Γάζας.
Πράγματι, σύμφωνα με την ενημέρωση του site της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ, στις 2.24 μ.μ. οι σειρήνες ακούστηκαν στο Zichron Ya’akov και το Περιφερειακό Συμβούλιο Hof Hacarmel, βόρεια της Χαντέρα. Σειρήνες ακούστηκαν επίσης στην πεδιάδα Σαρόν.
Στις 3.00 μ.μ. μεταδόθηκε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι οι σειρήνες δεν ακούστηκαν κατά λάθος και ότι ανιχνεύθηκε μια ρουκέτα.
Στις 3.45 μ.μ. μεταδόθηκε ότι οι Ισραηλινοί πρόσκοποι εκκένωσαν καλοκαιρινή κατασκήνωση με 800 κατασκηνωτές, από το Ya’ar Ofer, βόρεια του Zichron Ya’akov.
Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε πως τρεις ρουκέτες χτύπησαν περιοχή βορείως του Τελ Αβίβ όπως και το Zichron Ya’akov .
Το πρακτορείο Μαάν ανέφερε πως καταρχήν δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης. Αντίθετα η εφημερίδα Χααρέτζ στις 2.40 μ.μ. είχε μεταδώσει πως η Χαμάς είχε αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ, και ότι η επίθεση είχε ως στόχο τη Χάιφα.
Νωρίτερα οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ, της Χαμάς, είχαν ανακοινώσει πως μαχητές τους είχαν εκτοξεύσει δύο πυραύλους Μ-75 προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Νεβατίμ, στο νότιο Ισραήλ, στις 6 π.μ. Το αεροδρόμιο είναι 70 χιλιόμετρα από την Πόλη της Γάζας, ανέφερε η δήλωση. Ήταν η πρώτη φορά που οι Ταξιαρχίες Κασάμ στόχευαν το αεροδρόμιο.
Άλλοι 4 πύραυλοι Μ-75 εκτοξεύτηκαν προς το Τελ Αβίβ, στις 8.35 π.μ. ενώ η οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως είχε εκτοξεύσει δυο ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ στη 1 π.μ.
Την Τρίτη, ρουκέτα είχε πλήξει τη Χαντέρα, κάπου 105 χιλιόμετρα μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με άρθρο της Χααρέτζ η ρουκέτα αυτή ήταν Μ-302. Θεωρείται πως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν αρκετές τέτοιες ρουκέτες στο οπλοστάσιό τους, και τις χρησιμοποιούν στην παρούσα σύγκρουση, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

a1sx2_Thumbnail1_2_20140710-085011_1.jpg

 

Οι ρουκέτες αυτές σύμφωνα με το τμήμα πληροφοριών του στρατού, θεωρούνται πιο ακριβείς σε σχέση με τις αυτοσχέδιες που κατασκευάζονται στη Γάζα, και μπορούν να αποθηκευτούν πιο εύκολα γιατί είναι πιο ανθεκτικές.
Πιστεύεται πως οι Μ-302 εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του περασμένου έτους.
«Δεν υπάρχει ντόπια παραγωγή ρουκετών Μ-302, εξ’ όσων γνωρίζω» δήλωσε ο Ταλ Ινμπάρ, επικεφαλής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Ινστιτούτου Φίσερ αεροπορικών και διαστημικών στρατηγικών μελετών, ενός φορέα που ίδρυσε ο Σύλλογος Ισραηλινής Αεροπορίας, για να προωθήσει την δημόσια συζήτηση για αεροπορικά και διαστημικά ζητήματα. «Είναι μια οικογένεια ρουκετών με μεγάλο και μεταβαλλόμενο βεληνεκές, που τις είχαμε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε επιχειρησιακό επίπεδο όταν η Χεζμπολάχ εκτόξευσε το 2006, οπότε τις αποκαλούσε Χαϊμπάρ.
Οι συριακής κατασκευής Μ-302, των οποίων το βεληνεκές ποικίλλει από 90 χιλιόμετρα έως τουλάχιστον 150, βασίζεται στις κινεζικές ρουκέτες WS-2 που είχαν εκτοξευτεί προς το Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ κατά τον πόλεμο του 2006, υπό το όνομα Χαϊμπάρ-1. Η Χαντέρα είχε χτυπηθεί από μια τέτοια ρουκέτα και το 2006. Ο Ινμπάρ δήλωσε πως η ρουκέτα που χτύπησε τη Χαντέρα αυτήν τη βδομάδα ήταν μια από τις ρουκέτες Μ-302 με μεγαλύτερο βεληνεκές, που μπορούν να μεταφέρουν κεφαλές έως και 145 κιλών.
Ένας ανώτερος αξιωματικός των IDF δήλωσε στους ρεπόρτερ ότι οι περισσότερες από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς το κέντρο της χώρας ήταν οι αυτοσχέδιες που φτιάχνονται στη Γάζα, οι οποίες μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα. Το Τελ Αβίβ είναι 71 χιλιόμετρα από τη Γάζα.

 

a1sx2_Thumbnail1_3_20140710-085014_1.jpg

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του στρατού, πριν από ένα μήνα, η Χαμάς έχει εκατοντάδες ρουκέτες με βεληνεκές έως 80 χιλιόμετρα. Οι περισσότερες από τις ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς της Χαμάς είναι αυτοσχέδιες.
Η Χαμάς έχει επίσης χιλιάδες ρουκέτες μικρού βεληνεκούς, από 20 έως 40 χιλιόμετρα.
Η Ισλαμική Τζιχάντ επίσης έχει ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το κέντρο του Ισραήλ.

Πάντως στις τωρινές εχθροπραξίες, μέχρις στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα από πλευράς Ισραηλινών.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΑΜΠΟΥ ΑΛΙ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Άλι Μούσταφα, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), αναλαμβάνουμε  την ευθύνη για τις παρακάτω ένοπλες επιχειρήσεις σε απάντηση στη σιωνιστική επίθεση εναντίον του   λαού μας:

1. Στόχευση σιωνιστικών τοποθεσιών με ρουκέτες B-12 την Πέμπτη 3 Ιουλίου
2. Σε κοινή επιχείρηση με τις Ταξιαρχίες Νάσερ Σαλαχεντίν, εκτόξευση πέντε ρουκετών στο Σντερότ και το Άσκελαν στις 11.35 π.μ., την Τρίτη 7 Ιουλίου
3. Εκτόξευση  δύο ρουκετών εναντίον του Ναχαλ Οζ στις 7.30 μ.μ. στις 7 Ιουλίου
4. Εκτόξευση δύο ρουκετών στην στρατιωτική βάση Ζακίμ, στις 7.50 μ.μ., στις 7 Ιουλίου.
5. Εκτόξευση 3 ρουκετών Γκραντ στην Μπιρ Αλ Σάμπα, στις 8.40 μ.μ. στις 7 Ιουλίου.
6. Εκτόξευση 3 ρουκετών «107» στο Νιρ, στις 9 μ.μ. στις 7 Ιουλίου.
7. Βομβαρδισμός του Κέρεμ Σάλεμ με ρουκέτες «107» στις 12.25 π.μ., στις 8 Ιουλίου

Θα συνεχίσουμε την απάντησή μας, δόξα στους μάρτυρες, νίκη στην αντίσταση και την ιντιφάντα.

 

ΠΗΓΗ: intifadagr /  intifadagr.wordpress

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο