Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει έκκληση για βοήθεια στη Γάζα-Τουλάχιστον 107 οι νεκροί

1_20140711-122759_1.jpg

Ξεπερνάει τους 107  αριθμός των νεκρών μετά από τις αμείλικτες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν πολλά θύματα μετά από  ισραηλινό  βομβαρδισμό σε  σπίτι στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, ενώ ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν την Deir al-Balah, αφήνοντας μια σειρά από νεκρούς στο κέντρο της πόλης.Νωρίτερα, τρεις Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν στις βόρειες πόλεις  Μπέιτ Χανούν και Μπέιτ Λαχίγια στην παράκτια περιοχή.

Ισραηλινά αεροπλάνα  και μη-επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να σφυροκόπησαν πάνω από 600 στόχους σε όλη την αποκλεισμένη λωρίδα από την Τρίτη, με Παλαιστινιακές πηγές λένε ότι το ένα τρίτο των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.Το Ισραήλ έχει επίσης κινητοποιήσει 20.000 στρατιώτες για μια πιθανή εισβολή στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Οσάμα Χαμντάν, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων  της Χαμάς, δήλωσε την Πέμπτη ότι το κίνημα είναι έτοιμο να απαντήσει στις ισραηλινές δυνάμεις αν το  Τελ Αβίβ ξεκινήσει μια χερσαία επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.    “Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος, προκειμένου να ξεκινήσουν μια χερσαία επιχείρηση, η οποία δεν θα είναι  εύκολο θέμα για τους Ισραηλινούς, αλλά και για την αντίσταση. Αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε”, τόνισε.

Τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ήδη ανταποκριθεί στην επιθετικότητα του Ισραήλ στοχεύοντας σε πόλεις των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει έκκληση για βοήθεια
 

Η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας εγείρει ανησυχίες για τη δυνατότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη   να αντιμετωπίσουν την αυξημένη επιβάρυνση των ιατρικών περιστατικών έκτακτης ανάγκης, δεδομένων των υψηλών επιπέδων της έλλειψης φαρμάκων, των ιατρικών αναλώσιμων και των προμηθειών σε καύσιμα για τα νοσοκομεία, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την Πέμπτη.

Ο ΠΟΥ και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας καλούν τους τοπικούς και διεθνείς δωρητές να υποστηρίξουν το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας, δύσκολης κατάστασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 6 Ιουλίου οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 107 θανάτους (πάνω από 21 είναι παιδιά) και έχουν τραυματιστεί περισσότερα από 600 (πάνω από 120 παιδιά και 170 γυναίκες). Ένα νοσοκομείο, τρεις κλινικές και ένα κέντρο αφαλάτωσης νερού σε ένα στρατόπεδο προσφύγων έχουν επίσης καταστραφεί. Οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται 

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Το Υπουργείο Υγείας έχει  αποθέματα  καυσίμων μόνο για 10 ακόμα μέρες για να τροφοδοτεί τα νοσοκομεία ρεύματος κατά τη διάρκεια των συχνών διακοπών ρεύματος. Οι μισοί από τους εργαζόμενους για την υγεία κυβέρνηση δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους κατά τους τελευταίους μήνες, και κάποιοι δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά. Τα νοσοκομεία έχουν σταματήσει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις την περασμένη εβδομάδα για να  εξοικονομηθούν υλικά και ενέργεια και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επείγουσα περιστατικά επείγουσες.  

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Σίφα, ο οποίος εργάζεται συνέχεια εδώ και 24 ώρες, δήλωσε: “Εργαζόμαστε σε μια τρομακτική κατάσταση. Δεν είχα τα απαραίτητα υλικά για να ράψω τα τραύματα των  ασθενών μου   σήμερα και έπρεπε να αυτοσχεδιάσω.”

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ανατολική Μεσόγειο, Δρ Ala Alwan είπε: «Αντιμετωπίσαμε μια παρόμοια κατάσταση το 2008-2009 και το 2012 στη Λωρίδα της Γάζας, όταν τα αποθέματα ήταν χαμηλά και τα φάρμακα επειγόντως αναγκαία. 

 

ΠΗΓΕΣ: presstv  english.wafa

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο