Επείγουσα έκκληση από τη Γάζα προς την κοινωνία των πολιτών: Αναλάβετε δράση τώρα!

 

mo_00_2_3.jpg

 
Λωρίδα της Γάζας
12 Ιούλη του 2014
 
Εμείς οι Παλαιστίνιοι, που είμαστε παγιδευμένοι μέσα στη ματωμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, καλούμε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο να δράσουν, να διαδηλώσουν και να εντείνουν το μποϊκοτάζ, τις αποεπενδύσεις και τις κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ, μέχρι αυτό να λήξει αυτή τη δολοφονική επίθεση στο λαό μας και να κληθεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του.

Με τον κόσμο να γυρίζει την πλάτη του  σε μας για άλλη μια φορά, έχουμε αφεθεί εδώ και  τέσσερις μέρες στη Γάζα  να αντιμετωπίζουμε σφαγή μετά την σφαγή. Καθώς διαβάζετε αυτές τις λέξεις, πάνω από 120 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 25 παιδιών. Πάνω από 1.000 έχουν τραυματιστεί συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων τραυματιών με βλάβες που θα περιορίσουν για πάντα τις ζωές τους. Τα περισσότερα από τα  δύο τρίτα των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς δεν θα τα καταφέρουμε μέχρι αύριο. Ποιός από εμάς θα είναι ο επόμενος ενώ θα είμαστε απόψε ξαπλωμένοι τη νύχτα  στα κρεββάτια μας, ξύπνιοι από τον ήχο του μακελειού; Ποιά θα είναι η επόμενη φωτογραφία κάποιου από εμάς σε  αγνώριστη κατάσταση από τη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ;  

Καλούμε για ένα οριστικό τέλος στα εγκλήματα και την καταπίεση εναντίον μας. Καλούμε για: 

–   Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, κυρώσεις που θα διακόπτουν την παροχή όπλων και στρατιωτικής βοήθειας από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την οποία το Ισραήλ εξαρτάται για να διαπράττει τέτοια εγκλήματα πολέμου. 

–   Αναστολή όλων των συναλλαγών και των διμερών συμφωνιών με το Ισραήλ, όπως η συμφωνία συμμαχίας ΕΕ-Ισραήλ. 

–   Μποϊκοτάζ και κυρώσεις, όπως ζητήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων πολιτών το 2005Χωρίς πίεση και απομόνωση, το ισραηλινό καθεστώς έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι θα συνεχίσει αυτές οι σφαγές, σαν κι αυτές που βλέπουμε γύρω μας τώρα,  και θα συνεχίσει  τις δεκαετίες της συστηματικής εθνοκάθαρσης, της στρατιωτικής κατοχής και τις πολιτικές απαρτχάιντ.

Γράφουμε αυτή την έκκληση το Σάββατο (12 Ιουλίου) το βράδυ, και πάλι κλεισμένοι στα σπίτια μας, καθώς οι βόμβες πέφτουν πάνω μας, στη Γάζα. Ποιος ξέρει, αν θα σταματήσουν οι σημερινές επιθέσεις; Όποιος είναι πάνω από επτά χρονών, έχει μόνιμα χαραγμένα στο μυαλό του  τα ποτάμια αίματος που έτρεξαν στους δρόμους της Γάζας, όταν για πάνω από τρεις εβδομάδες το 2009 πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 330 παιδιών.Λευκός φώσφορος και άλλα χημικά όπλα  χρησιμοποιήθηκαν σε κατοικημένες περιοχές και μόλυναν τη γη μας με αποτελέσμα την αύξηση των καρκίνων.  Πριν δυο χρόνια, στα τέλη Νοεμβρίου του 2012, 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ισραήλ.

Αυτή τη φορά τι; 200, 500, 5000; Ρωτάμε: Πόσες ζωές μας είναι αρκετά περιττές έως ότου ο κόσμος αναλάβει δράση; Πόσο από το αίμα μας χρειάζεται; Πριν ξεκινήσουν οι ισραηλινοί  βομβαρδισμοί, ένα μέλος της ισραηλινής Κνεσέτ, η Ayelet Shaked του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκό Σπίτι, ζήτησε  τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.”Θα πρέπει να εξαφανιστούν, όπως και τα σπίτια που μεγαλώνουν τα φίδια τους”, είπε. “Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί.” Αυτή τη στιγμή το ισραηλινό κράτος δείχνει τη δολοφονική φύση του, επειδή  εμείς, ένας πληθυσμός που αποτελείται ως επί το πλείστον από παιδιά, είμαστε απλώς φίδια γι’ αυτούς.

Όπως είπε ο Ομάρ Γκράιμπ στη Γάζα, “Ήταν συγκλονιστικό  να βλέπεις τις φωτογραφίες από τα μικρά αγόρια και κορίτσια που σκοτώθηκαν βίαια. Επίσης το πώς μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε ενώ προσευχόταν.  Πέθανε κρατώντας το κουτάλι στο χέρι, μια εικόνα που θα χρειαστεί πολύς καιρός για να φύγει από το μυαλό μου.”

Ολόκληρα σπίτια μπήκαν στο στόχαστρο και ολόκληρες οικογένειες   δολοφονήθηκαν. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ολόκληρη η οικογένεια αλ-Χατζ ξεκληρίστηκε – ο πατέρας Μαχμούντ, η μητέρα Μπασέμα και πέντε παιδιά. Χωρίς προειδοποίηση, μια οικογένεια έγινε στόχος και εξαφανίστηκε από τη ζωή.  Την Πέμπτη το βράδυ, το ίδιο και πάλι, καμία προειδοποίηση, άλλοι πέντε   νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από την οικογένεια Γκανάμ, μια γυναίκα και ένα επτάχρονο παιδί μεταξύ τους.Την Τρίτη το πρωί η οικογένεια Καβάρε, πήρε ένα τηλεφώνημα που τους έλεγε ότι το τριώροφο σπίτι τους θα βομβαρδιστεί. Η οικογένεια ξεκίνησε να φεύγει όταν μια δεξαμενή νερού χτυπήθηκε, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε μαζί με  μέλη της κοινότητας, που όλοι ήρθαν στο σπίτι για να τους συμπαρασταθούν, άνθρωποι από όλη τη γειτονιά.Τα ισραηλινά αεριωθούμενα βομβάρδισαν το κτίριο ενώ η στέγη ήταν γεμάτη από ανθρώπους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ήταν γεμάτη από αμάχους. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αμέσως, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά κάτω των 13 ετών. Είκοσι-πέντε άλλοι τραυματίστηκαν, και ο οκτάχρονος Σεράτζ Αμπντ αλ-Ααλ  υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα εκείνο το βράδυ.

Ίσως η οικογένεια προσπαθούσε να αγγίξει  την ανθρωπιά του ισραηλινού καθεστώτος, θεωρώντας ότι δεν θα βομβαρδίσουν την οροφή γεμάτη από ανθρώπους. Όμως, όπως βλέπουμε στις οικογένειες που ξεκληρίζονται δίπλα μας, οι ενέργειες του Ισραήλ δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ανθρωπιά.

Άλλα χτυπήματα έγιναν  σε ένα όχημα με σαφή δημοσιογραφική σήμανση,  σκοτώνοντας τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Χαμέντ Σεχάμπτ και τραυματίζοντας άλλα οκτώ άτομα, ένα χτύπημα έγινε σε ένα όχημα διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και επίσης έγιναν  επιθέσεις σε νοσοκομεία που προκάλεσαν εκκενώσεις και περισσότερους τραυματισμούς.

Αυτή η τελευταία επίδειξη της ισραηλινής βαρβαρότητας τοποθετείται σταθερά στο πλαίσιο του απάνθρωπου επταετούς αποκλεισμού της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, το οποίο  έχει κόψει τη βασική γραμμή ζωής των αγαθών και των ανθρώπων  μέσα και έξω από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τις  ελλεψεις σε τρόφιμα και τις σοβαρές ιατρικές ελλείψεις  που αναφέρθηκαν από όλα τα νοσοκομεία και τις κλινικές μας.

Το τσιμέντο για να ξαναχτιστούν τα χιλιάδες σπίτια που έχουν καταστραφεί  από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει απαγορευτεί και σε πολλούς  τραυματίες και άρρωστους  εξακολουθεί να μην  τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να λάβουν επείγουσα ιατρική θεραπεία,  γεγονός που έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 600 ασθενών.

Καθώς όλο και περισσότερες είδησεις ​​έρχονται, και καθώς οι ισραηλινοί ηγέτες δίνουν υποσχέσεις για τη μετάβαση σε ένα επόμενο στάδιο κτηνωδίας, ξέρουμε ότι η φρίκη δεν έχει τελειώσει.  Γι ‘αυτό σας καλούμε να μην γυρίσετε την πλάτη σας σε εμάς. Σας καλούμε να αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπότητα , να διαδηλώσετε και να υποστηρίξετε τους γενναίους  άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είναι εγκλωβισμένοι  στη Λωρίδα της Γάζας και αντιμετωπίζουν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία.  

Εμείς επιμένουμε στην διεθνή δράση: 

–    Αποχώρηση από διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ
–    Δίκες για τα εγκλήματα πολέμου
–    Άμεση διεθνή προστασία των αμάχων της Γάζας

Σας καλούμε να ενταχθείτε στην εκστρατεία  του διεθνούς μποϊκοτάζ, αποεπενδύσεων και κυρώσεων για να τιμωρηθεί αυτό το αδυσώπητο κράτος  που ενώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο βίαιο είναι, παραμένει  αδιαμφισβήτητο.

Αναλάβετε δράση μαζί με τους όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο που έχουν δεσμευτεί να αγωνιστούν  για την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να ζουν μέσα σε αυτές τις φρικτές δολοφονίες και καταστροφές από το  ισραηλινό καθεστώς.

Τότε που θα  μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα, τότε που αρθεί η πολιορκία,   η κατοχή θα έχει τελειώσει και  θα αποδοθεί τελικά η δικαιοσύνη στους  Παλαιστίνιους πρόσφυγες του κόσμου.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ,  πριν να είναι πολύ αργά!

 

Υπογράφτηκε από:

Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων
Σύλλογος Καθηγητών  Πανεπιστημίου στην Παλαιστίνη
Δίκτυο Παλαιστινιακών Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων(ομπρέλα για 133 οργ)
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών
Ιατρική Δημοκρατική Συνέλευση
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων
Γενική Ένωση Εργαζομένων στις Υπηρεσίες Υγείας  
Γενική Ένωση Εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες
Γενική Ένωση Εργαζομένων στα Πετροχημικά και το Φυσικό Αέριο
Γενική Ένωση Εργατών στη Γεωργία
Ένωση των Επιτροπών Εργασίας Γυναικών
Pal-Cinema ( Forum Παλαιστινιακού Κιν/φου)
Κίνημα νεολαίας
Ένωση των Επιτροπών Αγώνα Γυναικών
Ένωση Συνέργειες-Γυναικών Μονάδα
Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών  
Κοινότητα Σπουδών Γυναικών
Κοινότητα Εργαζομένων Γυναικών
Press House
Εκστρατεία Παλαιστινίων Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Μποϋκοτάζ του Ισραήλ
Ομάδα Εργασίας του BDS στη Γάζα
Όμιλος “Ένα δημοκρατικό κράτος”

 electronicintifada

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

8 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
8 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο