«Γιατί είμαι στα πρόθυρα να κάψω το ισραηλινό διαβατήριο μου»

Της Mira Bar Hillel

Δεν μπορώ πλέον να αντέχω και να στέκομαι σιωπηλή, ενώ Ισραηλινοί πολιτικοί όπως η Ayelet Shaked ανέχονται και στηρίζουν τους θανάτους αθώων Παλαιστινίων γυναικών και των παιδιών

Είναι νέα. Είναι όμορφη. Είναι απόφοιτος πανεπιστημίου και μηχανικός υπολογιστών. Είναι επίσης μία ισραηλινή βουλευτής – και ο λόγος που είμαι στα πρόθυρα να κάψω το ισραηλινό διαβατήριο μου. Επειδή πίσω από αυτό το αθώο πρόσωπο με τα μεγάλα μάτια κρύβεται ο άγγελος του θανάτου.
Η Ayelet Shaked αντιπροσωπεύει το ακροδεξιό εβραϊκό κόμμα στην Κνεσέτ. Αυτό σημαίνει ότι είναι και υπέρ του Βενιαμίν Νετανιάχου,σε περίπτωση που σκέφτηκατε, ότι  κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν.

Τη Δευτέρα που πέρασε, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook αυτό: «Πίσω από κάθε τρομοκράτη στέκονται δεκάδες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαν να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι όλοι μαχητές του εχθρού, και θα πρέπει το αίμα να τρέξει από τα κεφάλια όλων. Τώρα αυτό περιλαμβάνει επίσης και τις μητέρες των μαρτύρων, οι οποίες τους στέλνουν στην κόλαση με λουλούδια και  φιλιά. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους, τίποτα δεν θα ήταν πιο απλό. Θα πρέπει να αφανιστούν, όπως τα σπίτια στα οποία ανάθρεψαν τα φίδια. Διαφορετικά, πιο μικρά φίδια θα ανατραφούν εκεί.»

Μια εβδομάδα νωρίτερα, λίγο πριν αφού ο 17χρονος Mohammed Abu Khudair απήχθη και κάηκε ζωντανός, η Shaked έγραψε: «Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ούτε ένας πόλεμος κατά των εξτρεμιστών, και δεν είναι καν ένας πόλεμος εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής. Η πραγματικότητα είναι, ότι αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ δύο λαών. Ποιος είναι ο εχθρός; Ο παλαιστινιακός λαός. Γιατί; Ρωτήστε τους, αυτοί το άρχισαν.»

Έτσι, ακόμη και πριν το αγόρι πεθάνει φρικτά, είχε δηλώσει ότι είναι εχθρός, και στη συνέχεια, χωρίς κανέναν προφανή υπαινιγμό  ενοχής ή τύψεων, ζητούσε να θανατωθούν αθώες γυναίκες και τα αγέννητα μωρά τους.
Με έκανε να σκεφτώ την αδελφή της μητέρας μου, την Klara και τα τρία μικρά παιδιά της που ζούσαν στην Κρακοβία το 1939, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν. Αποφάσισαν ότι οι Εβραίοι – όλοι οι Εβραίοι – ήταν ο εχθρός και έπρεπε να εξαλειφθούν, αν μη τι άλλο και οι γυναίκες και τα μικρά φίδια που ανέτρεφαν. «Γιατί; Ρωτήστε τους – αυτοί το ξεκίνησαν », όπως θα έλεγαν οι Ναζί θα έλεγα, αν τους ρωτούσαν.

Ποτέ δεν συνάντησα την Klara ή τα παιδιά της που είχαν χαθεί από το 1942. Συνάντησα όμως τον θείο μου τον Romek, ο οποίος επέζησε εργαζόμενος  στο εργοστάσιο Oskar Schindler, καθώς και την σύζυγό του Yetti, που επέζησε επειδή μιλούσε καλά γερμανικά και ήταν σε θέση να προσποιηθεί, ότι ήταν μια τέλεια Γερμανίδα γυναίκα, που είχε διώξει τον Πολωνό εβραίο σύζυγό της, καθώς χαμογελούσε ωραία σε κάθε Ναζί που συναντούσε.
Ο αδελφός του πατέρα μου, ο Shmuel και η οικογένειά του πέθαναν, πριν γεννηθώ εγώ, αφού τους συνέλαβαν στην Ολλανδία, όπου είχαν δραπετεύσει από το Βερολίνο, στο ίδιο στρατόπεδο που η Άννα Φρανκ πέθανε.

Ξέρω τι είναι, να είσαι αβοήθητο θύμα, που ζει και πεθαίνει κάτω από τις ρατσιστικές κατοχικές μπότες και ξέρω ότι οι σημερινοί Ισραηλινοί δεν είναι πλέον τα θύματα, αλλά οι δράστες της σημερινής κρίσης. Ναι, η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ, στα λόγια. Αλλά το γεγονός παραμένει, το Ισραήλ είναι εκείνο, το οποίο έχει τα τανξ, τα βομβαρδιστικά, το πυροβολικό, τις πυρηνικές κεφαλές και τις πυραυλικές άμυνες του Γολιάθ, ενώ οι απλοί κάτοικοι της Γάζας δεν είχαν τίποτα πριν από μία εβδομάδα και έχουν ακόμη λιγότερο σήμερα, καθώς βομβαρδίστηκαν ακόμα και τα νοσοκομεία και τα σχολεία τους.

Η Shaked πήρε αυτό που ήθελε: ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ξεπερνά τους 100, ένας στους τέσσερις νεκρούς είναι παιδί.  Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σε ένα μέρος όπου τα νοσοκομεία έχουν επίσης βομβαρδίστεί και ο ιατρικός εξοπλισμός πρώτης ανάγκης εξαντλείται.

b2ap3_thumbnail_gaza-11.jpgb2ap3_thumbnail_gaza-9.jpgb2ap3_thumbnail_gaza-1.jpgb2ap3_thumbnail_gaza1_20140713-080310_1.jpg

(πηγή :http://www.independent.co.uk/voices/why-im-on-the-brink-of-burning-my-israeli-passport-9600165.html)(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο