Αναστέλλεται η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου Δράμας, εξαιτίας της έξωσης από το εργατικό κέντρο

 

b2ap3_thumbnail_kifa-dramas.PNGΌπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του, το Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας, αναστέλλει τη λειτουργία του μετά την έξωση που δέχθηκε από το Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΥΚ Γιώργος Σαβρίδης όχι μόνο αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση προκειμένου να επανεξεταστεί η έξωση, αλλά όταν ζητήθηκε η παραμονή του ΚΙΦΑ για 2,5 επιπλέον μήνες στο χώρο, η απάντησή του ήταν ότι «θα εφαρμοστεί ότι ορίζει ο νόμος».

Κατόπιν τούτου το ΚΙΦΑ αναγκάζεται να αναστείλει την παροχή των υπηρεσιών του έως ότου βρεθεί νέος χώρος στέγασης.

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΦΑ Δράμας

 

Το ΚΙΦΑ Δράμας απάντησε, τόσο γραπτά όσο και με παρουσία εκπροσώπων του στα ΜΜΕ, στις ανυπόστατες κατηγορίες του προέδρου του ΔΣ του ΕΥΚ που έχουν ως αποτέλεσμα την έξωση του ΚΙΦΑ από το κτίριο του ΕΥΚ Δράμας

Ο πρόεδρος του ΕΚ, κ. Γ. Σαβρίδης, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΙΦΑ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΕΥΚ κωφεύουν προκλητικά. Παρά το ότι καταρρίφθηκαν τα ψεύδη και οι υπερβολές του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΥΚ Δράμας, παρά το ότι δεκάδες συλλογικότητες (Κοινωνικά Ιατρεία, κόμματα, σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα) εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο ΚΙΦΑ• ο πρόεδρος του ΕΥΚ αρνείται να ξαναθέσει το ζήτημα στο ΔΣ του ΕΥΚ, εμμένοντας στην απόφαση για έξωση του ΚΙΦΑ από το κτίριο του ΕΥΚ Δράμας.

Παρόλα αυτά και για να μην ανασταλούν οι υπηρεσίες του ΚΙΦΑ ζητήσαμε από το ΔΣ την παραμονή του ΚΙΦΑ για 2,5 μήνες στο χώρο του ΕΚ για να βρεθεί νέος χώρος στέγασης του ΚΙΦΑ και να πραγματοποιηθεί με ομαλό τρόπο η μετάβαση των γραφείων, φαρμάκων και υπηρεσιών του ΚΙΦΑ. Η προφορική απάντηση του προέδρου ήταν ότι «θα εφαρμοστεί ότι ορίζει ο νόμος». Γίνεται απολύτως φανερό ότι τα επιχειρήματα της έξωσης δεν είναι μόνο προσχηματικά αλλά πρωτίστως πηγάζουν από μια βαθειά εμπάθεια απέναντι σε μια δομή που διατήρησε την ανεξαρτησία της και δεν εξυπηρέτησε τα μικροπολιτικά συμφέροντα ούτε του προέδρου του ΕΥΚ ούτε κάποιου άλλου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το ΚΙΦΑ αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι να βρεθεί νέα στέγη. Η Συνέλευση του ΚΙΦΑ που πραγματοποιήθηκε στις 11/7/2014 αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε με τόσο κόπο.

Καλούμε τους συμμετέχοντες στο ΚΙΦΑ, ασθενείς, γιατρούς, φαρμακοποιούς και γραμματεία, τη Δευτέρα 14/7 από τις 10π.μ. μέχρι το βράδυ για να καταγράψουμε, να συσκευάσουμε και να μεταφέρουμε το φαρμακευτικό υλικό του ΚΙΦΑ

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο