Χερσαία επίθεση στη Γάζα – Το Ισραήλ ζητάει από 100.000 κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους

a1sx2_Thumbnail1_thu.jpg

 

Μετά τον τελευταίο γύρο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών το βράδυ της Πέμπτης που σκότωσαν επτά μικρά παιδιά  και μετά την απόρριψη από το Ισραήλ για δεκαετή ανακωχή που πρότειναν οι  παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι εκατοντάδες των τανκ και χιλιάδες στρατιώτες έχουν ξεκινήσει μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

To ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί σχεδόν σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας ενώ σχεδόν  δύο εκατομμύρια Παλαιστινίοι άμαχοι μέσα στο σκοτάδι προσπαθούσαν να  αναφέρουν τις εκρήξεις,τους βομβαρδισμούς και τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που χτυπάνε το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε: “Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να δράσει προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες του, η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσει τους στόχους της:  Να φέρει την ηρεμία στους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα και να βλάψει σοβαρά τη Χαμάς και τις υποδομές των άλλων  τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.”

Η τελευταία φορά που το Ισραήλ ξεκίνησε μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, τον Ιανουάριο του 2009, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν πάνω από 1400 Παλαιστίνιους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες μικρά παιδιά.  Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν έχουν στρατό, ούτε επίσημη κυβέρνηση, καθώς βρίσκονται  υπό ισραηλινό στρατιωτικό καθεστώς από το 1967. Το 2006, μετά την εκλογή του κόμματος της Χαμάς   οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έκλεισαν τα σύνορα της Γάζας, δημιουργώντας αυτό που πολλές ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ονομάσει «τη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στη γη».

Στην εισβολή της Πέμπτης στη Γάζα, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι πυροβολικό, πεζικό, ναυτικές δυνάμεις, αεροπορικές δυνάμεις και εκατοντάδες τανκ έχουν εξαπλωθεί καθώς τα στρατεύματα κινούνται προς τη Γάζα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη πάνω στη γη.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στους δρόμους της βόρειας Γάζας απαιτώντας από 100.000 Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα φυλλάδια ακολουθούσαν αυξημένοι αεροπορικοί  βομβαρδισμοί σε μια περιοχή που έχει δει ήδη   θύματα μεταξύ των αμάχων και  καταστροφές από ισραηλινές βόμβες.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και περπάτησαν προς το νότο για να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο σε σχολεία των Ηνωμένων Εθνών. Όμως, στην μεγάλη εισβολή στη Γάζα, το 2009, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σχολεία του ΟΗΕ με οβίδες και λευκό φωσφόρο, όπλα των οποίων η χρήση απαγορεύεται σε μη στρατιωτικούς τομείς.

http://www.imemc.org/article/68507

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο