Ο πρώτος νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης – 21 Παλαιστίνιοι νεκροί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής – πάνω από 260 συνολικά

 

 

αναδημοσίευση από intifadagr

 

Παλαιστίνιοι μαχητές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη και τραυμάτισαν άλλους δύο νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας εισβολής.

 

 

Εννιά άτομα σκοτώθηκα σε βομβαρδισμό με οβίδες σπιτιού, ανατολικά του Χαν Γιούνις. Τα πτώματά τους βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι οι Abdulkarim Hammad Abu Lihyeh, 23 ετών, Muhammad Abdulfattah Rashad Fayyad, 26 ετών, και Mahmoud Muhammad Fayyad, 25 ετών, από το Χαν Γιούνις .
Οι συγγενείς BilalMahmoudRadwan, 23, MunthirRadwan, 22, AhmadFawziRadwan, 23, και MahmoudFawziRadwan, 24, επίσης σκοτώθηκαν.

Στο Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν οι Amal Khader Ibrahim Dabbur, 40 ετών, Ismail Youssif Taha Qassem, 59 ετών, Nassim Mahmoud Nassir και Karam Mahmoud Nassir, ενώ 25 άτομα τραυματίστηκαν από εκτεταμένους βομβαρδισμούς με οβίδες.

Στη Ράφα τρία άτομα σκοτώθηκαν και 11 άλλα τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, που έριξαν δύσοσμο αέριο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Στην γειτονιά Σετζάγια της Πόλης της Γάζας, σκοτώθηκε ο Rani Abu Tawileh και τραυματίστηκαν 12 μέλη της οικογένειάς του.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερα σφοδρές μάχες ανατολικά του Χαν Γιούνις, με τις ισραηλινές στρατιωτικές πηγές να επιβεβαιώνουν ότι ήταν μια από τις περιοχές όπου επιχειρούσαν ισραηλινοί στρατιώτες.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο AFPπως χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 36 στόχους στη Γάζα από την έναρξη της εισβολής.

Το πρακτορείο Maanανεβάζει σε πάνω από 260 τους νεκρούς Παλαιστίνιους από την έναρξη της επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα είναι άμαχοι σύμφωνα με τοπικές και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτό που ο κατακτητής απέτυχε να καταφέρει μέσα από τις αεροπορικές και θαλάσσιες επιδρομές του δεν θα μπορέσει να το πετύχει με την χερσαία επιχείρηση. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», δήλωσε από την εξορία στη Ντόχα, ο ηγέτης της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ.

Εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε νωρίτερα ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη χερσαία επιχείρηση και ότι το κίνημά του «είναι έτοιμο για σύγκρουση».

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσει τις χερσαίες επιχειρήσεις και προειδοποίησε ότι θα οδηγήσουν σε «μεγαλύτερη αιματοχυσία» και θα περιπλέξουν τις προσπάθειες να τερματιστεί η σύγκρουση στο θύλακα.

Το Ισραήλ ενέκρινε την κλήση άλλων 18.000 εφέδρων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 65.000.

Πηγή: Maan [1 , 2]

 

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments