Μαρτυρίες από τη Γάζα, 17.07.2014 – Άουνι Φαρχάτ

 

του Άουνι Φαρχάτ

Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, Παρασκευή 18 Ιουλίου

 

a1sx2_Thumbnail1_battery.jpg

 

Εδώ στη βόρεια πλευρά της Γάζας, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από χθες το βράδυ (Πέμπτη 17 Ιουλίου) όταν ξεκίνησε η ισραηλινή χερσαία εισβολή στις 22:30.

Ήταν η χειρότερη νύχτα μεταξύ των τελευταίων 12 ημερών,  δεν είχαμε κοιμηθεί καθόλου λόγω του τεράστιου βομβαρδισμού στο βορρά. Κατάφερα να κοιμηθώ λίγες ώρες το πρωί – σε 4 ώρες ύπνου ξύπνησα πάνω από 20 φορές. Η μητέρα μου με ξύπνησε λέγοντάς μου ότι ο θείος μου έφυγε από το σπίτι του όταν μια ρουκέτα  χτύπησε το σπίτι του γείτονά του  στη μέση του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλια.  

Τα πράγματα χειροτερεύουν εδώ και οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει. Χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε να ρίχνει δηλητηριώδεις βόμβες αερίου και  έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε τον καπνό να μπει στο σπίτι  από τα παράθυρα ή να τα κλείσουμε με κίνδυνο να σπάσουν σε πιθανή έκρηξη και να μας τραυματίσουν.  

Τώρα ζούμε χωρίς τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, δεν έχουμε  ηλεκτρική ενέργεια ή τρεχούμενο  νερό.  Έχουμε λίγο πόσιμο νερό αποθηκευμένο.

Τα γράφω αυτά χρησιμοποιώντας το κινητό μου με πρόσβαση στο  wi fi που τροφοδοτείται   από μια μπαταρία αυτοκινήτου
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 296 από τους οποίους οι 71 είναι παιδιά και οι 25 γυναίκες.
Άλλοι 2030 έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων 640 παιδιών, 400 γυναικών και 90 ηλικιωμένων.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο