Ισραηλινός ακαδημαϊκός: ο βιασμός των Παλαιστινίων γυναικών θα μπορούσε να αποτρέψει τις επιθέσεις

 

Ο Δρ Mordechai Kedar, ένας Ισραηλινός μελετητής της αραβικής λογοτεχνίας και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το να βιάζονται οι σύζυγοι και οι μητέρες των Παλαιστινίων μαχητών θα αποτρέψει τις επιθέσεις.

«Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας, είναι να γνωρίζει ότι αν συλληφθεί, θα βιάσουν την  αδελφή του ή τη μητέρα του», δήλωσε ο Kedar κατά τη διάρκεια ενός ραδιοφωνικού talk show.
Ακούστε στην εβραϊκή την εκπομπή Listen to Hebrew-language radio show , το σχόλιο του
Kedar  ξεκινά στο 1:35:00
Ο Kedar, ο οποίος είναι ένας ακαδημαϊκός ειδικός για τον παλαιστινιακό πληθυσμό μέσα στο Ισραήλ, υπηρέτησε για είκοσι πέντε χρόνια στις στρατιωτικές ειδήσεις, όπου ειδικεύτηκε στις ισλαμικές ομάδες.

Είναι ένας ερευνητής που ανήκει στην δεξιά πτέρυγα Begin-Sadat Center  του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Bar Ilan, καθώς και ο ιδρυτής και σημερινός διευθυντής της ισραηλινής  Academia Monitor, μια ιστοσελίδα  που παρακολουθεί αυτό που ονομάζουν :  «αντι-Ισραηλινές δραστηριότητες των ισραηλινών ακαδημαϊκών».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχετικά με το Hakol Diburim ,το εθνικό ημερήσιο πρόγραμμα ομιλίας του Ισραηλινού Bet Radio, ο Yossi Hadar, που έπαιρνε την συνέντευξη, σημείωσε,  ότι η πρόταση του Kedar «ακούγεται άσχημα […] Δεν μπορούμε, φυσικά, να πάρουμε τέτοια μέτρα.»

Αυτές οι παρατηρήσεις δεν απέτρεψαν τον  Kedar, ο οποίος συνέχισε λέγοντας, ότι «αυτή είναι η κουλτούρα τους …» και «αυτή είναι η Μέση Ανατολή», πριν προσθέσει, ότι «δεν μίλησα για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Μιλώ για την πραγματικότητα : το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας – είναι να ξέρει ότι αν τραβήξει την σκανδάλη , η αδελφή του θα βιαστεί ».

Το Bar Ilan University είναι ένα εβραϊκό θρησκευτικό πανεπιστήμιο, που βρίσκεται σε ένα προάστιο του Τελ Αβίβ.

(πηγή http://www.alternativenews.org//englishindex.php/politics/israeli-sosaciety/8314-israeli-academic-raping-palestinian-women-for-deterrence)

(μετάφραση, επιμελεια Sylvia)

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο