10 χρόνια

Ξεκινά η εν πλω διαμαρτυρία κατά της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Με την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων από το παλιό λιμάνι των Χανίων και του καϊκιού Άη Νικόλας (που είχε συμμετάσχει στο σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας το 2008) από την Παλαιόχωρα ξεκινά η δράση κατά της υδρόλυσης των χημικών όπλων από τη Συρία στη Μεσόγειο.

Το μετασκευασμένο οχηματαγωγό πλοίο Cape Ray, που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και συνοδεύεται από πολυεθνικό πολεμικό στόλο 20 σκαφών, πραγματοποιεί την επιχείρηση υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα μεταξύ Μάλτας, Κρήτης και Λιβύης. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά εν πλω σε θάλασσα και, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ενέχει σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος σε υψηλό κυματισμό (δηλαδή ανέμους έντασης πάνω από 4 μποφώρ). Κατά τα στοιχεία που δίνει το Cape Ray έχει ήδη υδρολυθεί το 15% της συνολικής ποσότητας, παρ’ όλο που, από τις 7 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση, επικρατούν ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή.

Στην θαλάσσια δράση που θα κινηθεί για να βρει το Cape Ray και να διαμαρτυρηθεί κατά της υδρόλυσης συμμετέχουν: η πρωτοβουλία «Ελεύθερη Μεσόγειος», το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων, το Συντονιστικό Ηρακλείου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αναχώρηση των ιστιοφόρων από το παλιό λιμάνι στα Χανιά θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, 25 Ιουλίου, περίπου στις 14:00.

Επικοινωνία:

Πρωτοβουλία «Ελεύθερη Μεσόγειος»:

email: [email protected]

Τηλ: Λουκάς Σταμέλλος (+30) 6943864422

Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων:

email: [email protected]

Τηλ: Αντώνης Σκαμνάκης (+30) 6974020875

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο