Ο εκφοβισμός των Παλαιστίνιων πολιτών του Ισραήλ.

Στοχοποίηση των Παλαιστίνιων πολιτών του Ισραήλ για τις δημοσιεύσεις τους στα social media.

Ατιμωρησία για την Ισραηλινή προπαγάνδα, ανεργία κι εκφοβισμός για την κριτική εκ μέρους των Παλαιστινίων.

Ραμάλα: Όσοι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ απορρίπτουν, καταδικάζουν ή απλά επικρίνουν την Ισραηλινή επέμβαση στην Γάζα με τις δημοσιεύσεις τους στο Facebook, καταλήγουν να χάνουν τις δουλειές τους και να διακινδυνεύουν την ασφάλεια τους.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τις δουλειές τους λόγω τις δυσαρέσκειας που προκάλεσαν στους εργοδότες τους τα αρνητικά σχόλια που έκαναν στο Facebook για την κατάσταση στην Γάζα. 

“Παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις απολύσεις Αράβων στο Ισραήλ”, λέει ο Δρ. Ahmad Tibi, παλαιστινιακό μέλος του Knesset (το νομοθετικό σώμα της Ισραηλινής κυβέρνησης), αναφερόμενος στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ. “Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους λόγω κάποιων δημοσιεύσεων που έκαναν στις σελίδες τους στο Facebook.”

Ο Δρ. Tibi λέει πως λαμβάνει καθημερινά εκκλήσεις για βοήθεια απο Άραβες πολίτες. “Επικοινωνούν μαζί μου υπάλληλοι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, νοσοκομείων, φοιτητές κολλεγίων και πανεπιστημίων των οποίων τα προφίλ στο Facebook είναι, χωρίς αμφιβολία, υπό στενή παρακολούθηση.”, αναφέρει χαρακτηριστικά. “Σχεδόν όλοι οι Άραβες του Ισραήλ που έγραψαν κατά της επέμβασης στην Γάζα, έχουν κληθεί για έρευνα και ανάκριση απο τις Ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.” 

Οι κλητεύσεις καταφθάνουν σε καθημερινή βάση στους χρήστες του Facebook, οι οποίοι χάνουν τις δουλειές τους λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών-ανακρίσεων. “Και βέβαια θέλουμε οι πολίτες να εκφράζουν τα αισθήματα που τους προκαλεί η Ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτική διατύπωση”, συμπληρώνει ο Δρ. Tibi. Συνεχίζοντας λέει ότι οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ βιώνουν στιγμές προκλήσεων κατα την διάρκεια των ανακρίσεων. “Οι Ισραηλινοί, απο την άλλη, που δρούν υποκινητικά, δημοσιεύοντας ρατσιστικά μηνύματα γεμάτα μίσος, εξαιρούνται της όλης διαδικασίας.”

Κατά την διάρκεια της συζήτησης γίνεται αναφορά στην εκστρατεία βιασμών του γνωστού ακαδημαϊκου και πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών, Mordehai Kedar, ο οποίος έθεσε θέμα βιασμού των μητέρων, αδερφών και παιδιών των μελών της Χαμάς, με σκοπό την αποτροπή της Παλαιστινιακής αντίστασης. “Αυτός ο άνθρωπος, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά υποστηρίχθηκε με δηλώσεις του πανεπιστημίου στο οποίο διδάσκει.”

Το Ισραήλ ζητάει απο τους πολίτες του να είναι πιστοί στο κράτος, ασπαζόμενοι τις πρακτικές του και υιοθετόντας τις αιτιολογήσεις που αυτό προβάλει, ανεξαρτήτως της θρησκείας τους, της εθνικής τους προέλευσης κι ακόμα της προσωπικής τους άποψης. Όσοι δεν τηρούν τους παραπάνω όρους τιμωρούνται τόσο εντός, όσο κι εκτός νομικού πλαισίου.

Σε δημόσιο διάλογο που είχε ο Δρ. Tibi με τον Meir Sheetrit, εβραϊκό μέλος του Knesset, στο Channel 2, αρνήθηκε να προσδώσει τον τίτλο του τρομοκράτη στα μέλη της Χαμάς. Αντίθετα αναφέρθηκε σ’αυτούς ως άξιους μαχητές που χρήζουν σεβασμού. “Τα μέλη της Χαμάς μάχονται των Ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες σε απάντηση βομβαρδίζουν σπίτια πολιτών και δολοφονούν γυναικόπαιδα.”

Ο Sheetrit απάντησε λέγοντας πως ανώτερα στελέχη των Ισραηλινών δυνάμεων διαβεβαίωσαν τo τμήμα Ασφαλείας και Εξωτερικών του Knesset, ότι η πλειονότητα των πληγέντων Παλαιστινίων στην Γάζα ήταν τρομοκράτες της Χαμάς.

“Οποιοσδήποτε υποστηρίζει το αντίθετο, λέει ψέματα. Η διαστρέβλωση της αλήθειας, απο την πλευρά του Ισραήλ, είναι χαμένη υπόθεση. Οι εικόνες απο την Γάζα μιλούν απο μόνες τους.”, ήταν η απάντηση του Δρ. Tibi.

 

Πηγή : GulfNews 

Συντάκτης : Nasouh Nazzal

Links : Haaretz, Wikipedia, The Knesset, OmniaTv

Μετάφραση – προσαρμογή : tr.libre

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο