10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ξέσπασμα της Νατέλας: “Πείτε μου πού πετάξατε τον Άλεξ”

 


Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο η μητέρα του παιδιού που κατάγεται από τη Ρουμανία, η μητέρα του παιδιού από την Αλβανία και ο πατέρας του Βορειοηπειρώτη, ενώ οι άλλοι τέσσερις γονείς δικάστηκαν ερήμην. Στην απολογία της η Ρουμάνα ισχυρίστηκε πως έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να απομακρύνει τον γιο της από τη συγκεκριμένη παρέα των παιδιών, φτάνοντας σε σημείο να ζητήσει και τη συνδρομή της ασφάλειας. Από την άλλη, η Αλβανίδα είπε πως η οικογενειακή τους κατάσταση ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε στην ίδια να επιτηρεί το παιδί της, καθώς ο σύζυγός της ήταν αλκοολικός και αυτή αναγκαζόταν να εργάζεται όλη μέρα. Ο πατέρας του Βορειοηπειρώτη υποστήριξε στην απολογία του πως απουσίαζε από τη Βέροια για δουλειές που είχε σε άλλες πόλεις.
Το μονομελές πλημμελειοδικείο αθώωσε τη Ρουμάνα και καταδίκασε τον σύζυγό της σε φυλάκιση 3 μηνών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, από αμέλεια, κάνοντας δεκτή ως προς το σκέλος αυτό την πρόταση του εισαγγελέα. Αντίθετα, καταδίκασε σύμφωνα με την κατηγορία τους υπόλοιπους γονείς σε φυλάκιση ενός χρόνου, παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα για τους τέσσερις εξ αυτών.
“Δεν ελπίζω άλλο ότι είναι ζωντανός”


“Η αρχή και το τέλος για μένα είναι πού βρίσκεται το παιδί, αυτά τα δικαστήρια δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές”, εξήγησε η τραγική μητέρα του 11χρονου μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Μιλώντας στη “Μ” επέμεινε πως μοναδικό της μέλημα είναι αυτό, ο εντοπισμός του παιδιού της. “Τους βλέπετε (εννοώντας τους γονείς), δεν μπορώ να ελπίζω άλλο ότι είναι ζωντανός. Είναι πολλοί όμως αυτοί που ξέρουν, δεν μπορώ να ηρεμήσω αν δεν μάθω πού πήγαν το παιδί”. Έχοντας δίπλα της τον σύζυγό της Δημήτρη Σιαΐνη, εξέφραζε συνεχώς την κρυφή ελπίδα της πως κάποτε θα αποκαλυφθεί πού κατέληξε ο 11χρονος Άλεξ.


Του Κώστα Καντούρη
[email protected]ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο