Εργαστήριο αλληλεγγύης και επικοινωνίας στην ΕΡΑ Ζακύνθου από τις 17 μέχρι τις 25 Αυγούστου

Μετά από 14 μήνες συνεχούς προσπάθειας και αγώνα, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΕΡΤ, από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου στον περιφερειακό Ρ/Σ Ζακύνθου, καταθέτουν και συζητούν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την προσπάθεια μετατροπής ενός  -υπηρεσιακού και συχνά αυστηρά ελεγχόμενου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις- δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε έναν αυτοργανωμένο και αυτοδιαχειριζόμενο φορέα έκφρασης και προβολής κάθε μορφής αντίστασης απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης που επιχειρεί να επιβάλλει η πιο μισητή συγκυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Στο χώρο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι εμπειρίες θα ξετυλίξουν την πιο απίθανη αφήγηση ενός πειράματος πολύμηνης λειτουργίας ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού αυτοσχεδιασμού, πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής συμπαράστασης.Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το προαύλιο και ο ραδιοθάλαμος της τοπικής ΕΡΑ θα διατεθούν για να βιώσουμε, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, την πρωτότυπη εμπειρία δημιουργίας ενός εργαστηρίου αλληλεγγύης και επικοινωνίας. Επιδίωξη είναι η παραγωγή ενός ραδιοφωνικού προγράμματος στα πρότυπα του ενός και πλέον αγωνιστικού χρόνου  που έχει διαγράψει η ανοιχτή ΕΡΤ. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εξοικείωσης με τα τεχνικά μέσα του ραδιοφώνου καθώς και η συμμετοχή στη δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, προβολές ταινιών, πάρτυ και βραδιά τοπικής κουζίνας, ενώ, θα διεξαχθούν και ανοιχτές συζητήσεις. 

 Για όσους δεν διαθέτουν κατάλυμα στη Ζάκυνθο υπάρχει η δυνατότητα στησίματος σκηνών εντός του προαύλιου χώρου του ραδιοσταθμού, αρκεί να έχουν το σχετικό εξοπλισμό ελευθέρου κάμπινγκ (π.χ. σκηνή, sleeping bag, γκαζάκια και είδη μαγειρέματος, ψυγείο κάμπινγκ  κ.α.). Στο χώρο του σταθμού θα υπάρχουν ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες,  ψησταριά και διαμορφωμένος χώρος  στάθμευσης οχημάτων και μηχανών.

Προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα προβλέπεται η οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος με το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ το άτομο. Να σημειωθεί ότι, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στο χώρο, ανά πάσα στιγμή, ενδέχεται να υπάρξει επιχείρηση επέμβασης, όπως έγινε -τον προηγούμενο Νοέμβριο- στο Ραδιομέγαρο, το οποίο, πλέον, βρίσκεται υπό κατοχή…

 Επειδή δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 30 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης που βρίσκεται αναρτημένο στο site ertopen.com και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected]. Επίσης, αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν και στα γραφεία της ΕΡΑ Ζακύνθου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 69.75.88.42.78 (Μαρίνα)  και   69.71.57.49.08 (Παναγιώτης).   

 Προσθέτω εδώ και τη φόρμα συμμετοχής, αλλά πρέπει να την κοπιποστάρεις για να την στείλεις:

 

Θέλω να πάρω μέρος στο Εργαστήρι Αλληλεγγύης και Επικοινωνίας της ΕΡΑ Ζακύνθου …σαν να λέμε, Αίτηση Συμμετοχής

Η ΕΡΑ Ζακύνθου δεσμεύεται ότι, όλα τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σου στοιχεία θα παραμείνουν εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον πρακτικό συντονισμό του εργαστηρίου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα μεταβιβαστούν σε οποιονδήποτε τρίτο και θα καταστραφούν, εφόσον το επιθυμείς, με το τέλος του εργαστηρίου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Ονοματεπώνυμο

 

     Τηλέφωνα

 

     Ε-mail

 

     Ηλικία

 

Αντιθέτως, τα ΧΡΗΣΤΙΚΑ στοιχεία που θα συμπληρώσεις παρακάτω θα οργανωθούν για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό του εργαστηρίου και θα διανεμηθούν στη λίστα επικοινωνίας που θα δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

 

ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θα έρθω από

 

 α) με δικό μου μέσο που δεν έχει θέσεις

 

 β) με δικό μου μέσο που έχει θέσεις

 

 γ) με μέσο άλλου συμμετέχοντας στο κόστος

 

 δ) με δημόσια μέσα μεταφοράς  

 

 ε) είμαι ήδη στο νησί

 

Θα φέρω ως αναλώσιμα είδη κοινής χρήσης (πράγματα τα οποία δεν θα πάρω πίσω)

 

Θα φέρω ως μη αναλώσιμα είδη κοινής χρήσης (πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν από όλους αλλά θα πάρω πίσω φεύγοντας)

 

Θα φέρω ως εργαλεία υπό τον έλεγχό μου (μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν για το εργαστήριο, π.χ. κάμερες, φωτ.μηχανές, ψηφιακά μαγνητόφωνα, λάπτοπ, τάμπλετ,κ.α)

 

Θα φέρω ως εργαλεία κοινής χρήσης (τα ίδια με παραπάνω αλλά σε κοινή χρήση όλων)  

 

Θα φέρω ως επιπλέον υλικά κατασκήνωσης (για να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί)

 

Έχω χρήσιμες για το εργαστήριο τεχνικές, επιστημονικές, ιατρικές γνώσεις ή ικανότητες

 

Με ενδιαφέρει πιο πολύ στο εργαστήριο

(ενδεικτικά: η αλληλεγγύη, το ραδιόφωνο, η Ζάκυνθος, ο αγώνας, όλα ή και κάτι άλλο)

 

Θα φύγω προς

 

α) όπως ήρθα

 

β) με άλλο τρόπο

 

Αν έχεις απορίες για κάποιο πεδίο, τηλεφώνησε στο 6971574908.

Στείλε το συμπληρωμένο στο [email protected] με θέμα:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο