Οι ΗΠΑ ανεφοδιάζουν με όπλα το Ισραήλ ενώ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα

[Reuters] – Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στο Ισραήλ, που διεξάγει επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, να χρησιμοποιήσει ένα τοπικό οπλοστάσιό τους την περασμένη εβδομάδα, ώστε να ανεφοδιαστεί με χειροβομβίδες και οβίδες, όπως δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

Ο οπλισμός βρισκόταν στο Ισραήλ ως μέρος προγράμματος του στρατού των ΗΠΑ και ονομάζεται Απόθεμα Εφεδρειών Πολέμου Συμμάχων – Ισραήλ [War Reserves Stock Allies-Israel (WRSA-I)], όπου αποθηκεύονται κατά τόπους πυρομαχικά προς χρήση των ΗΠΑ, τα οποία το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιήσει σε έκτακτες περιπτώσεις.

Το Ισραήλ, πάντως, δεν αναφέρθηκε σε έκτακτη ανάγκη όταν υπέβαλε το τελευταίο του αίτημα, περίπου 10 μέρες πριν, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας.

Οι ΗΠΑ επέτρεψαν στο Ισραήλ πρόσβαση στο στρατηγικό απόθεμα για να ανεφοδιαστεί με χειροβομβίδες 40mm και οβίδες 120mm, ώστε να εξαντληθούν παλιότερα αποθέματα που θα χρειάζονταν τελικά αντικατάσταση.

«Δεν το ζήτησαν από κει αλλά τους το δώσαμε ώστε να ανανεώσουμε τα αποθέματά μας», είπε ο αξιωματούχος.

Επιπλέον αιτήματα από το Ισραήλ για πυρομαχικά προέλευσης ΗΠΑ εξετάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο αξιωματούχος. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με ποσότητες ή κόστη πυρομαχικών που παρασχέθηκαν ή έχουν ζητηθεί.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτων αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το αίτημα ανεφοδιασμού, όπως επίσης και για το αν ζήτησε τα πυρομαχικά για την επιχείρηση στη Γάζα.

Παράλληλα, νομοθέτες των ΗΠΑ εργάζονται στο Κογκρέσσο για να παράσχουν επιπλέον χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων στην πυραυλική ασπίδα «Σιδηρός Θόλος» (“Iron Dome”) του Ισραήλ.

Η Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ προσέθεσε 255 εκατομμύρια δολάρια για τον Σιδηρό Θόλο σε ένα νομοσχέδιο εξόδων που είχε κύριο σκοπό την χρηματοδότηση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ρεύματος παιδιών από την Κεντρική Αμερική στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.

(μετάφραση-επιμέλεια Πότμος)

 

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο