Μαρτυρίες από τη Γάζα: “Φεύγοντας από τον θάνατο για να συναντήσουν τον θάνατο”

από τη σελίδα του Άουνι Φαρχάτ στο facebook

 awni1.jpg
 
Αν δεν σε δολοφονήσει ισραηλινός  πύραυλος, θα ζήσεις την υπόλοιπη  ζωή σου με τερατώδεις αναμνήσεις. Χθες το βράδυ (την Τρίτη 29/7) ήταν μία από τις χειρότερες νύχτες που έχω βιώσει από τη στιγμή που ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση. 

Δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ ηλεκτρικό ρεύμα,  όπως είχαμε έστω για λιγότερο από 4 ώρες την περασμένη εβδομάδα. Αυτό έγινε από τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής χτύπησαν τη μοναδική  μονάδα παραγωγής ενέργειας της Γάζας, την έκαψαν και την άφησαν να  καταστραφεί.

a1sx2_Thumbnail1_awni2.jpg

Χθες το βράδυ βομβαρδίζανε τα πάντα,  αρκετές οβίδες χτύπησαν  τον τοίχο του σπιτιού μας. Μαζευτήκαμε σε ένα δωμάτιο όλοι μαζί, τα ανήψια μου έκλαιγαν. Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε για όλη την ημέρα και τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στον καταυλισμό προσφύγων Al-Faljoa,  μετά τον τρελό ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε ως στόχο τα σπίτια των αμάχων εκεί.

a1sx2_Original1_awni4.jpgΠριν από την ανατολή του ηλίου, ένα σχολείο του ΟΗΕ στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζαμπαλίγια,  όπου ζω,  χτυπήθηκε από τρεις ισραηλινές οβίδες. Τουλάχιστον 23 άμαχοι σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Οι άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο είχαν αφήσει τα πάντα πίσω τους, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους υπό την απειλή  ότι θα  σκοτώνονταν από την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Φεύγοντας από το θάνατο για να συναντήσουν τον θάνατο, δολοφονήθηκαν ενώ κοιμόντουσαν. Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν.Δεν υπάρχει τίποτα εδώ μόνο θλίψη και δυστυχία για αυτούς που επέζησαν.

129 Παλαιστίνιοι  δολοφονήθηκαν μόνο την Τρίτη 27 Ιουλίου και πάνω από 400 τραυματίστηκαν. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 1359 και των τραυματιών σε 7677, στη Γάζα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο