10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Νέος κύκλος δράσης για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας

Ο νέος κύκλος δράσης εντάσσεται στην πρωτοβουλία mywikipedia.gr και στοχεύει στην αύξηση του περιεχομένου της Βικιπαίδεια και στον εμπλουτισμό της με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, που είναι, ήδη, διαθέσιμο διαδικτυακά από άλλες ανοικτές πηγές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.
Στο πλαίσιο της δράσης θα διοργανωθούν εργαστήρια για τη χρήση της Βικιπαίδεια, την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία κλπ.
Όσοι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν εκδηλώσεις, μπορούν να καταχωρήσουν τις προτάσεις τους στο δικτυακό τόπο mywikipedia.gr.
Σχετική εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα Δράσεις υποστήριξης εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (5-8μμ.), όπου θα συζητηθούν οι εμπειρίες από τον πρώτο κύκλο της δράσης, θα γίνουν προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και την μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις για την αξιοποίηση της Βικιπαίδειας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, θα προταθούν μέτρα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ενώ θα αναλυθούν οι εμπειρίες από άλλες χώρες.

Πηγή: in.gr

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο