10 χρόνια

Γάζα: Το νέο σχολικό έτος αναβάλλεται «επ’ αόριστον»

sc5.jpg

 

23 Αυγούστου του 2014

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Παιδείας ανέβαλε επ’ αόριστον την έναρξη του νέου σχολικού έτους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση που έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον 141 σχολεία.

Το Υπουργείο  ανέφερε ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, την Κυριακή στη Δυτική Όχθη, ενώ θα πρέπει να αναβληθεί επ ‘αόριστον στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της “συνεχούς, κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας.”

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η ημερομηνία για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στη Γάζα, θα καθοριστεί αργότερα, όταν σταματήσει η ισραηλινή επίθεση.

 

a1sx2_Thumbnail1_sc1.jpg

 

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 200.000 από τους 500.000 Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση, έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία στη Γάζα.

 

a1sx2_Thumbnail1_sc2.jpg

 

Το υπουργείο δήλωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 141 σχολεία στη Γάζα έχουν καταστραφεί από την παρατεταμένη επίθεση του Ισραήλ. Από αυτά, 22 σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς και δεν θα είναι σε θέση να δεχτούν μαθητές στο νέο ακαδημαϊκό έτος, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της αποκατάστασης των σχολείων που έχουν υποστεί ζημιές  μπορεί να φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

a1sx2_Thumbnail1_sc6.jpg

Οι επιθέσεις από το Ισραήλ αναζωπυρώθηκαν την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση των έμμεσων συνομιλιών που εξελίσσονται στην Αίγυπτο με στόχο την επίτευξη μιας μόνιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τις παλαιστινιακές παρατάξεις για παραβίαση της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός (η οποία έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης) – κάτι που αρνήθηκε η παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία με τη σειρά της κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες στο Κάιρο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις, στις 7 Ιουλίου, τουλάχιστον 2100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί – η συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι – και περισσότεροι από 10.000 τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες σπίτια και κτίρια στη Γάζα, εν τω μεταξύ, έχουν καταστραφεί από τους αμείλικτους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Κατά την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 68 Ισραηλινοί – 64 στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι – έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.aa.com.tr/en/rss/378040–gaza-school-year-adjourned-indefinitely

Οι φωτογραφίες στις οποίες δεν αναγράφεται πηγή είναι από http://america.aljazeera.com/multimedia/photo-gallery/2014/7/the-first-casualtyofwaringazasleep.html

 

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο