ΒΙΝΤΕΟ: Η παλαιστινιακή εκδοχή του “Ice Bucket Challenge” (ελλην. υπότιτλοι) #RubbleBucketChallenge

b2ap3_thumbnail_13.si.jpg

 

Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ξεκίνησε τη νέα τάση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως “RubbleBucketChallenge” (Πρόκληση του κουβά με τα μπάζα”, μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το μπουγέλωμα των διασήμων με νερό και πάγο με το όνομα “Ice Bucket challenge” (Πρόκληση με κουβά με παγωμένο νερό”).

Ενώ το νερό (και ειδικά το παγωμένο) σπανίζει στη Γάζα  οι πέτρες και το χώμα σίγουρα υπάρχουν άφθονα. Μετά τους βομβαρδισμούς από τις ισραηλινές επιδρομές εδώ και επτά εβδομάδες, οι πέτρες και χώμα μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε σημείο της Γάζας.

Γι’ αυτό, ο Ayman Aloul αποφάσισε να δημιουργήσει την “RubbleBucketChallenge”, κατά την οποία ο συμμετέχων ρίχνει ένα κουβά με μπάζα πάνω στο κεφάλι του και όχι ένα κουβά με παγωμένο νερό, όπως στην “Ice Bucket Challenge”.

“Μου άρεσε η ιδέα του μπουγελώματος με νερό και πάγο, γι ‘αυτό αποφάσισα να εφεύρω την παλαιστινιακή εκδοχή,” είπε ο Aloul, ενώ στέκεται δίπλα σε ένα σωρό από μπάζα από ένα βομβαρδισμένο από κτίριο.

 

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=ep1AUDnbbIQ","width":"800","height":"450"}

 

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος το ξεκίνησε αυτό για να να στρέψει την προσοχή του κόσμου στα δεινά των Παλαιστινίων που πλήττονται από την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ανέβασε το βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και είναι σίγουρο ότι τα έχει καταφέρει.

Όπως και με την “Ice Bucket challenge” οι συμμετέχοντες προσκαλούν και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.
Έτσι, ο Ιορδανός κωμικός Μωχάμεντ Νταρουάζα δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και δέχτηκε να ρίξει μπάζα πάνω στο κεφάλι του.

Η Δευτέρα 25 Αυγούστου σηματοδοτεί την 50η ημέρα από τη στιγμή που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεση στη Γάζα στις 8 Ιουλίου. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει ήδη τους 2.120, εκ των οποίων 577 είναι παιδιά, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

ΠΗΓΗ: rt

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο